Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пловдив ще бъде домакин на европейското по волейбол за жени

Спорт

Пловдив ще бъде домакин на европейското по волейбол за жени

Пловдив ще бъде домакин на европейското по волейбол за жени - Tribune.bg
Снимка:

България е един от четирите домакина на ЕвроВолей 2021 заедно с Клуж (Румъния), Белград (Сърбия) и Задар (Хърватия).

Пловдив ще бъде българският домакин на мачове от еврошампионата за жени тази година. Европейската конфедерация CEV и БФВолейбол утвърдиха кандидатурата на най-стария град на Стария континент.

Пловдив спечели най-много мнения при определянето на българския град за шампионата с най-новия бисер в спортната си инфраструктура - зала "Колодрума". Мултифункционалното съоръжение беше завършено през 2015 година, а цената му е над 50 милиона лева.

Пловдивската община на крие, че е силно заинтересована да има най-голямото спортно събитие в България през 2021 година. Както и че ще направи всичко необходимо за перфектна организация.

БФВолейбол изтъкна още няколко компонента за избора си на залата и града. От Пловдив са тръгнали към върха в спорта известните по целия свят Христо Стоичков и Стефка Костадинова. Женският Марица е най-добрият и постоянно играещ в Шампионската лига български тим.

Пловдив е не само най-древният град в Европа, но и любима дестинация за много туристи, привличани най-вече от уникалния стар град и античния колизеум. Има и международно летище, което е безспорен плюс в организационен план.

"Колодрума" ще бъде домакин на мачовете от едната група на ЕвроВолей 2021. Сигурният участник в нея ще бъде България.

"След София, Варна и Русе, които вече бяха домакини на големи волейболни първенства през 2015 и 2018 година, дойде времето и на Пловдив", заяви президентът на БФВолейбол Любо Ганев.

"Пловдив се утвърди като своеобразна столица на женския ни волейбол благодарение на успехите, които постига Марица. Тук има много фенове, които заслужават и са жадни за волейбол на най-високо ниво. Географското разположение, както и бързата магистрална връзка правят Пловдив много удобен за феновете и от други големи градове и населени места и сме сигурни, че ще видим много такива. Срещнахме огромна готовност за сътрудничество и съвместна работа в лицето на общината и сме им много благодарни за това.Това е ключово при организацията на големи спортни събития. Сигурни сме, че заедно ще свършим страхотна работа и ще предложим една перфектна организация и гостоприемство, както на всички участниците и официални лица, така и на всички фенове и гости на града! Европейските първенство по волейбол се радват на огромен медиен интерес и шампионата ще бъде излъчван по телевизии в целия континент и не само. Това е огромна възможност за града и страната ни да получат добра реклама чрез спорта. Така Пловдив и България ще станат още по разпознаваемо и желано за посещение от туристи място. Всички се надяваме, че до лятото на 2021 година ситуацията с пандемията ще се е подобрила до толкова, че хората да могат да пътуват свободно и да посещават спортни събития. Ще очакваме всички фенове на волейбола в Пловдив, за да превърнем дните на ЕвроВолей 2021 в един истински празник на спорта и града!", добави Ганев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати