Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Любо Ганев: Имаме нужда от герои!

Спорт

Любо Ганев: Имаме нужда от герои!

Любо Ганев: Имаме нужда от герои! - Tribune.bg
Снимка:

Селекцията на Силвано Пранди бе избрана за Отбор на месец януари.

Президентът на волейболната федерация Любо Ганев говори по време на награждаването.

„Поздравявам треньорският щаб и отбора за постигнатите резултати. Това беше първата цел, която си поставихме. През тази година има много състезания, на които ще участваме и се надявам на още успехи“, заяви Ганев.

Той обясни за предприетите мерки за Лигата на нациите при мъжете, за която България няма как да кандидатства при новите изисквания. В рамките на 40 дни тимовете ще са поставени в т.нар. балон.

„Поставих им мотивираща задача, защото много от отборите ще дойдат с по-слаби състави заради Олимпийските игри. Целта е да се класираме на шесто място. Обещахме им, че 50% от наградата ще бъде разпределена между играчите и треньорския щаб. Ако станат шампиони тогава 100% са изцяло за тях. Това е перфектна възможност. Надявам се отново момчетата да подходят максимално отговорно. Да не забравяме, че имаме още две важни надпревари – Европейското първенство за жени и Световното първенство за младежи под 21 години. Последното ще се проведе в София – в новата зала на Левски. Надяваме се воденият от Найден Найденов тим също да направи добро класиране. Винаги си поставяме високи цели. Да си пожелаем всички да са здрави“, добави още той.

„Имаме нужда от герои. Това са хората, които играят, а не, които управляват. Върху това сме акцентирали нашите усилия“, каза президентът на федерацията.

„Целта на женския национален отбор е да спечели Златната лига в България, а след това да се представи добре на Европейското първенство, а това, което имам предвид е да играят финал“, заяви Ганев.

Либерото на националния отбор Владислав Иванов също взе участие в пресконференцията.

„Не беше лесно, колкото изглеждаше. Но съм радостен и щастлив, че изпълнихме целта си да се класираме за Европейското първенство. Съумяхме да се съберем и да бъдем максимално концентрирани в това тежко време. Отборът е много променен. Има много млади играчи, които имат светло бъдеще. Надявам се тази конфигурация от млади и опитни състезатели да има успехи“, заяви Иванов.

„Със сигурност нивото в Лигата на нациите ще е коренно различно. Не знам с какъв състав ще излязат другите отбори, но се надявам ние да сме с най-доброто. Пожелавам си да сме живи и здрави. Всичко останало е в нашите ръце“, добави още той.

„Времето ще покаже дали ще се справят. Надявам се да покажат най-доброто от себе си. Парите са допълнителен стимул, който може да те мотивира, но не смятам, че това може да те накара да играеш за България. Това ще е плюс. Предстои ни тежка година. Ще е странно и ново за нас, но това ще е за всички отбори“, каза либерото.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати