Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Полицията в Манчестър не иска фенове пред стадионите

Спорт

Полицията в Манчестър не иска фенове пред стадионите

Снимка:

"Гостуването на Ливърпул на Манчестър Сити със сигурност ще привлече много фенове"

Началникът на полицията в Манчестър заяви, че е притеснен относно събирането на големи групи от привърженици пред стадионите, ако не им бъде позволено да посещават двубоите при евентуален рестарт на Висшата лига.

Клубовете проведоха разговори тази седмица относно подновяването на кампанията, като надеждите им за рестарт се увеличиха след зелената светлина от местното правителство за завръщане на професионалния спорт в страната от 1 юни. Тимовете обаче бяха уведомени, че това ще се случи на неутрални стадиони, обект на одобрение от здравна и безопасна гледна точка, но се надяват, че все още могат да намерят начин срещите да се проведат на техните спортни съоръжения.

„Гостуването на Ливърпул на Манчестър Сити със сигурност ще привлече много фенове, независимо от това дали ще им бъде позволено да са на стадиона или не. Ситуацията трябва да бъде обмислена много внимателно. Това, от което се опасяваме най-много, е, че хората така или иначе ще са пред стадионите, без значение дали те са неутрални или не. Някои от тези групи могат да предизвикат сериозни главоболия“, заяви началник Йън Хопкинс.

Той добави, че ще бъде трудно феновете да бъдат държани извън стадионите, но не и невъзможно. „Но ние се намираме в трудни времена и остава здравен проблем, така че мисълта за идване на големи групи от хора и неспазването на социална дистанция е трудна“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още