Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Поставените под №1 спряха Росен Ненчев и Борислав Бончев на Европейското по плажен тенис в Кранево

Спорт

Поставените под №1 спряха Росен Ненчев и Борислав Бончев на Европейското по плажен тенис в Кранево

Поставените под №1 спряха Росен Ненчев и Борислав Бончев на Европейското по плажен тенис в Кранево - Tribune.bg
Снимка:

Българите изиграха страхотен първи сет срещу фаворитите, но в края и късметът бе с италианците

Поставените под №1 в схемата при мъжете Дориано Бекачиоли и Давиде Бернуси (Италия) спряха устрема на българската двойка Росен Ненчев – Борислав Бончев за класиране на 1/4-финал на Европейското първенство по плажен тенис в Кранево. Българите изиграха страхотен първи сет срещу фаворитите, но в края и късметът бе с италианците, като топка се удари в мрежата и падна в полето на българите и вместо сетът да продължи при 5:5, бе спечелен 6:4 от италианците. Впоследствие те взеха и втория. Влияние оказа и фактът, че Росен Ненчев бе с 38,6 температура, но все пак българите се бориха до последно и зарадваха родните фенове с доста добри отигравания срещу топ поставените.

Интересното е, че Росен Ненчев, който е сред най-добрите български състезатели по плажен тенис, е солист на Софийската опера и ученик на великия тенор Хосе Карерас, като през май Ненчев пя заедно с Хосе Карерас пред 12 000 в „Арена Армеец" в София. След края на сезона в операта Ненчев се отдава на голямата си спортна страст – плажния тенис, и участието на европейското първенство, на което България е домакин. С победата си над унгарците Гюла Пинтер и Мате Ваяй българите Ненчев и Бончев влязоха в 16-те най-добри в Европа, преди да отстъпят на фаворитите от Италия.

Европейското първенство по плажен тенис се провежда от 5 до 8 септември в комплекс Therma Village в Кранево. Първите 4 в световната ранглиста при жените и №1, №3 и №4 при мъжете участват в битката за медалите. 126 състезатели от 19 държави се включиха в надпреварата. У нас пристигаха тенисисти от Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.

Българската федерация по тенис получи признанието да бъде домакин на шампионат на Стария континент за четвърти път. Европейското първенство по плажен тенис се организира със съдействието на "Банкя", Power Ade, Asics, Grand Optics и Corteva.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети