Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Росен Ненчев и Борислав Бончев стигнаха 1/8-финал на Европейското първенство по плажен тенис

Спорт

Росен Ненчев и Борислав Бончев стигнаха 1/8-финал на Европейското първенство по плажен тенис

Росен Ненчев и Борислав Бончев стигнаха 1/8-финал на Европейското първенство по плажен тенис - Tribune.bg
Снимка:

Емил Аргиров и Димитър Симеонов бяха спрени от силната португалска двойка Фрейташ-Майо с 3:6, 2:6

Българската двойка Росен Ненчев – Борислав Бончев се класира на 1/8-финал в мъжката надпревара на Европейското първенство по плажен тенис в Кранево. Българите победиха унгарците Гюла Пинтер и Мате Ваяй с 6:2, 6:2. Интересното е, че Росен Ненчев, който е сред най-добрите български състезатели по плажен тенис, е солист на Софийската опера и ученик на великия тенор Хосе Карерас, като през май Ненчев пя заедно с Хосе Карерас пред 12 000 в „Арена Армеец" в София. След края на сезона в операта Ненчев се отдава на голямата си спортна страст – плажния тенис, и участието на европейското първенство, на което България е домакин. Ненчев и Бончев изиграха отличен мач срещу унгарците и зарадваха българската публика в с победа.

Огнян Фотев и Пламен Фотев играха добре, но отстъпиха в 1/16-финалите на поляците Павел Крупски и Якуб Токаж с 6:7 (8), 2:6.

Емил Аргиров и Димитър Симеонов бяха спрени от силната португалска двойка Фрейташ-Майо с 3:6, 2:6.

В турнира при жените Йоана Андреева и Мария Каракушева бяха близо да поднесат приятна изненада за зрителите на централния корт, като поведоха със сет на германките Сара Болсман – Кристин Мейер, но българките отстъпиха в три сета.

Дияна Митева и Катина Симеонова бяха елиминирани от силните рускини Киргизова-Никоян, а Калина Петкова и Румяна Тонева – от холандките Де Харт-Хьогендам.


В надпреварата при смесените двойки Росен Ненчев и Дияна Митева изиграха много добър мач, но отстъпиха на Свен Болсман – Кристин Мейер (Германия), а другата немска двойка Александър Байлер – Сара Болсман елиминира Пламен Фотев и Калина Петкова.

Катина Симеонова и Димитър Симеонов бяха победени във втори кръг от изключително силната руска двойка - №1 в света при мъжете Никита Бурмакин и бронзовата медалистка при жените от Евро 2018 Ирина Глимакова.

Европейското първенство по плажен тенис се провежда от 5 до 8 септември в комплекс Therma Village в Кранево. Първите 4 в световната ранглиста при жените и №1, №3 и №4 при мъжете участват в битката за медалите. 126 състезатели от 19 държави се включиха в надпреварата. У нас пристигаха тенисисти от Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.

Българската федерация по тенис получи признанието да бъде домакин на шампионат на Стария континент за четвърти път. Европейското първенство по плажен тенис се организира със съдействието на "Банкя", Power Ade, Asics, Grand Optics и Corteva.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати