Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Председателят на АФБ: Всички лицензи, издадени преди 19 април, се признават за валидни

Спорт

Председателят на АФБ: Всички лицензи, издадени преди 19 април, се признават за валидни

Председателят на АФБ: Всички лицензи, издадени преди 19 април, се признават за валидни - Tribune.bg

„Ние признаваме всички точки и класирания от целия шампионат за валидни за крайното годишно класиране“, посочи Камен Михайлов

„Най-отговорно заявявам, че всички лицензи – клубни и индивидуални, издадени преди 19 април 2019 година, се признават за валидни. Единственото необходимо нещо е те да бъдат валидирани от Автомобилната федерация на България, която е единствената в България за момента с лиценз да администрира и контролира автомобилния спорт във всичките му дисциплини“. Това съобщи Камен Михайлов – председател на Автомобилна федерация на България (АФБ).

По думите му АФБ не е поставила краен срок за лицензиране на пилоти и клубове.

„Ние разбираме притесненията на всички състезатели и ако поставим подобно ограничение, рискуваме да има засегнати хора. Хора, които не са успели да съберат мислите си в правилна според тях посока, така че да постъпят по един или друг начин, т.е. да се лицензират във Федерацията, която има лиценз от Министерството на младежта и спорта и съответно да заявят намеренията си и пред БФАС, чийто лиценз е отнет“, посочи Михайлов.

„Следващото нещо, което направихме, въпреки упреците, това е да възприемем приетия от БФАС спортен календар, който дори да не сме съгласни, ние ще изпълним. Хората са започнали подготовката си за сезона въз основа  на този календар и ние се съобразяваме с него“, заяви още председателят на АФБ.

„Ние признаваме всички точки и класирания от целия шампионат за валидни за крайното годишно класиране. Никой не може да има притеснения, че няма да му се признае класиране или добити точки. Категорично невярно твърдение е това и заблуда“, уточни Камен Михайлов.

Той подчерта, че по закон БФАС няма повече право да администрира и организира автомобилни състезания и автомобилен спорт, защото в момента има само една федерация с лиценз и това е АФБ.

„В момента тече кампания, бившите ни колеги от БФАС, въпреки че са с отнет лиценз, продължават да се опитват да организират и да провеждат състезания. Нещо, което категорично е в разрез със закона. Но има и нещо, което е грозно. Те апелират към състезатели да бойкотират състезания. Нали, те са за спорта. Наистина ли са за спорта или са против него, апелирайки участниците да бойкотират състезания“, зададе риторичен въпрос Камен Михайлов.

„Един добър спортист трябва да умее да губи. Колегите ни  не могат да губят и не искат да признаят, че в случая са от губещата страна“, подчерта той.

Андреа Драганова

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати