Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Преизбраха Томас Бах за нов мандат начело на МОК

Спорт

Преизбраха Томас Бах за нов мандат начело на МОК

Преизбраха Томас Бах за нов мандат начело на МОК - Tribune.bg

Настоящият президент на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах беше преизбран за нов четиригодишен мандат.

Това стана по време на 137-ата сесия на МОК, която се провежда онлайн. Германецът беше единственият кандидат за ръководител на организацията. 93 души гласуваха за преизбирането на Бах, а един е бил против.

Бах заяви категорично, че Олимпийските игри в Токио това лято ще се проведат по график, като единственият въпрос е как точно ще изглеждат те. Това каза Бах, минути след като бе преизбран за втори мандат на поста с почти пълно единодушие - 93 гласа от 94 гласували членове на МОК. За германеца това ще е втори и последен мандат начело на организацията.

"Токио продължава да бъде най-добре подготвеният град за домакинство на Олимпиада в историята. На този етап няма причина да се съмнявам, че откриващата церемония ще се състои на 23 юли. Въпросът не е дали, а как ще се проведат Олимпийски игри. МОК работи с пълни сили заедно с нашите японски партньори и приятели, за да направим Олимпиадата една безопасна манифестация на мира, солидарността и силата на човечеството да преодолее пандемията. Моята цел е да създам безопасна, сигурна и справедлива среда за всички спортисти", коментира Бах.

"Благодаря на всички от дъното на душата си за огромната подкрепа и този вот на доверие. Това е дори по-неочаквано след реформите и трудните решения, които трябваше да вземем", допълни президентът на МОК. Според правилата на организацията първият мандат на 67-годишния Бах бе осем години, но вторият и последен мандат е с продължителност четири години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати