Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Прецакват Корбата – мачът с Джошуа изглежда като мираж

Спорт

Прецакват Корбата – мачът с Джошуа изглежда като мираж

Прецакват Корбата – мачът с Джошуа изглежда като мираж - Tribune.bg
Снимка:

IBF нямало да притискат британеца да защитава пояса си

Двубой между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа през 2019 изглежда все по-малко вероятен. Това стана ясно, след като от IBF, чийто задължителен претендент за световната титла е Кобрата, заявиха, че няма да притискат британеца да защитава пояса си, пише сайтът Новспорт.

Според организацията, Джошуа първо трябва да мине през задължителната защита на титлата на WBO. Говорител на IBF е уточнил пред talkSPORT, че ще уважат правото на другата федерация първа да организира мач за своята титла.

За поясите на различните организации - WBA, IBF и WBO задължителните защити се правят на ротационен принцип. Тъй като Джошуа вече се би с Карлос Такам (за трофея на IBF) и Александър Поветкин (за този на WBA), наред действително е WBO. Както е известно, Джошуа щеше да се бие именно с Кобрата за пояса на IBF, но за съжаление контузията му го извади от мача и така се стигна до двубоя с Такам през октомври 2017 г.

WBO все още не е обявил своя задължителен претендент, но най-вероятно това ще бъде Дилиан Уайт, който е на върха в ранглистата.

В същото време обаче двубоите за обединяване на титли са с предимство спрямо задължителните защити, така че ако се стигне до договорка между Джошуа и шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, то през април именно това ще бъде двубоят на стадион „Уембли“.

За целта първо Уайлдър трябва да победи Тайсън Фюри на 1 декември, но пък ако Фюри победи, то става много вероятен сблъсък Фюри-Джошуа.

В последните две години Джошуа прави по два двубоя на година и едва ли ще промени това през 2019-а. Така боевете му през следващата година би трябвало да бъдат обединителният и защитата на титлата на WBO, а мач с Пулев става по-вероятен за първата половина на 2020-а година.

От лагера на Кубрат намекнаха, че е възможно подобно развитие още след успеха над Тайсън Фюри като заявиха, че в такъв случай българинът ще направи няколко други мача. Самият Пулев обаче наскоро изрази увереност, че ще срещне Джошуа още през 2019-а.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп