Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ПСЖ триумфира с Купата на Франция

Спорт

ПСЖ триумфира с Купата на Франция

ПСЖ триумфира с Купата на Франция - Tribune.bg
Снимка:

Футболът във Франция най-накрая се завърна със страхотен спектакъл за Купата на страната!

ПСЖ се наложи над Сент Етиен с минималното 1:0 и вдигна трофея на легендарния "Стад дьо Франс". Ключовото попадение падна в 14-ата минута и бе дело на Неймар, който бе във вихъра си. В 30-ата минута обаче Люик Перин влезе грубо в краката на Килиан Мбапе, за което бе наказан, а френският талант напусна терена контузен.

В началните минути ПСЖ поведе в резултата. Мбапе се промъкна между няколко защитници и стреля, но Жеси Мулен спаси. Топката отиде на крака на Неймар, който с помощта на напречната греда я прати в мрежата.

В средата на полувремето Тило Керер се контузи и трябваше да бъде заменен от Колин Дагба. В 25-ата минута Ди Мария отправи много коварен удар, след който топката тупна точна пред Мулен, но той успя да реагира и изби в корнер.

Последва ключовият епизод в двубоя, след който везните още повече се наклониха към парижани. Мбапе отново демонстрира скоростта си, а ветеранът Лоик Перен се хвърли с шпагат в краката му и го повали.

Реферът Амаури Делеру вдигна жълт картон на защитника, а футболистите на двата тима си спретнаха меле, което донесе официални предупреждения на Бакер, Паредес и Амума.

Делеру прибегна до намесата на ВАР и прегледа ситуацията, след което промени решението си и изгони Перен. Мбапе пък не успя да продължи двубоя и вместо него влезе Сарабия. През второто полувреме световният шампион се появи на пейката на ПСЖ с шиниран крак и патерици.

Заради продължителното спиране първата част беше удължена с цели 7 минути. Точно преди почивката незабележимият до момента Икарди получи възможност да обстрелва Мулен, но стражът на Сент Етиен отново показа класа.


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Сент Етиен: Мулен, Колоджейчак, Перен, Фофана, Дебюши, Макон, М`Вила, Камара, Будебуз, Буанга, Амума;

ПСЖ: Навас, Керер, Маркиньос, Тиаго Силва, Бейкър, Паредес, Идриса Гай, Ди Мария, Неймар, Мбапе, Икарди;


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети