Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Радулов и Дженев са полуфиналисти на Bulgaria cup

Спорт

Радулов и Дженев са полуфиналисти на Bulgaria cup

Радулов и Дженев са полуфиналисти на Bulgaria cup - Tribune.bg
Снимка:

В турнира участват двете ни национални формации до 14 г. по програмата „Новите шампиони"

Двама българи са на крачка от големия финал на силния международен турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години Bulgaria cup. Поставеният под №8 в основната схема Илиян Радулов се класира за полуфиналите след успех над №2 в турнира Марк Майданджич от Германия. Българинът обърна съперника си, който е 12-и в европейската ранглиста с 1-6 6-4 7-6 (1).

В спор за място на финала той ще излезе на корта срещу Лео Ракуилет от Франция, който днес елиминира Виктор Марков с 6-4 6-2. В други полуфинал Адриано Дженев ще спори с първия в схемата Ярослав Демин от Русия, който пристигна за турнира и като водач в международната ранглиста. Днес Дженев взе реванш от мексиканеца Родриго Пачеко Мендез със 7-5 6-3, след като преди седмица националът ни отстъпи в Букурещ, съобщава Българската федерация по тенис.

При момичетата първите три в основната схема продължават битката за красивите трофеи в София, които са във формата на позлатени рози.

Полуфиналът в горната част противопоставя №1 Ярослава Барташевич от Русия и №3 Яна Стоянова от Северна Македония, а в другата част на схемата №9 А. Гречкина от Русия ще търси място на финала срещу втората в таблицата Алиса Барановска от Украйна. Всички двубои на 1 юни започват в 10 часа на кортовете на националния ОББ тенис център в столицата ни. Мачовете могат да се наблюдават безплатно от любителите на тениса.

При двойките поставените под №1 Дженев/Радулов се класираха за финала, но ден по-рано спечелиха турнира след отказ на другите финалисти Зоран Лудоски и Алекса Писарич, и двамата от Сърбия заради лекарска забрана.

При девойките титлата в събота ще се реши между Сара Илиев (Франция)/ Анастасия-Александра Николова (България) и Алиса Барановска (Украйна)/Юлия Герман (Молдова).

В същото време се изиграха и финалите на утешителните турнири. Росица Денчева победи Мария Рогачева с 5-3 4-2 при девойките.

При юношите Борислав Златанов обърна Луйс Гарсия с 4-1 2-4 5-4 (4).

В турнира участват двете ни национални формации до 14 г. по програмата „Новите шампиони". Отбор "А" - Адриано Дженев, Илиян Радулов, Йоана Радулова и Мария Рогачева с треньор Георги Чочев, и отбор "Б" - Виктор Марков, Георги Георгиев, Росица Денчева и Ангела Ганева с треньор Даниел Ангелов.

Финалите са в неделя преди обед. Bulgaria Cup се организира от Българската федерация по тенис и Националния ОББ тенис център в партньорство със Smile Events. Страната ни домакинства на престижния турнир от най-високо ниво благодарение на подкрепата на Corteva Agriscience™, Стантекс, БорЧвор, Магията на българската роза, Исторически парк АД, Виваком, Тракийски хотели и Kanlux.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети