Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Реал Мадрид започна годината с победа

Спорт

Реал Мадрид започна годината с победа

Реал Мадрид започна годината с победа - Tribune.bg
Снимка:

"Кралския клуб" се изкачи на върха в Ла Лига след 3:0 над Хетафе

Реал Мадрид започна годината с победа и изкачване на върха в Ла Лига. „Кралския клуб“ спечели с 3:0 гостуването си на Хетафе и измести Барселона от първото място. Каталунците са с точка по-малко от столичани, но в 22:00 часа могат да си върнат лидерството, освен ако не загубят визизтата си на Еспаньол. Иначе в днешния двубой резултатът бе открит в 34-ата минута, когато вратарят Давид Сория си отбеляза автогол, при опит да попречни на Варан да нанесе удар с глава. След почивката Варан се разписа за 2:0, а в добавеното време Модрич също записа името си сред голмайсторите. Реал е първи в класирането с 40 точки, докато Хетафе остава на седма позиция с 30.

Първите минути на двубоя бяха равностойно, като нито един от двата тима не успяваше да вземе надмощие.

В 19-ата минута Бензема опита да организира бърза контра за гостите, но Менди не успя да стигне навреме до топката, преди бранител да изчисти в тъч.

Пет по-късно Арамбари отправи много силен фалцов удар, който Куртоа успя с усилие да отрази.

Страхотно воле на Кабрера в 31-ата не застраши Куртоа, тъй като топката мина доста страни от вратата.

В 34-ата Менди центрира в наказателното поле на Хетафе, вратарят Давид Сория излезе да боксира, Рафаел Варан скочи да играе с топката, а стражът на Хетафе не уцели добре топката, която се плъзна по ръката му и влетя в мрежата. При попадението обаче останаха съмнение за нарушение на бранителя срещу Мата.

В 38-ата Фажир шутира силно извън пеналта, но нямаше нужната точност и изкара в аут.

Бензема опита д удвои в 42-ата, но ъгълът бе малък, а Сория бе на правилното място и отклони в корер.

Заключителните минути на първата част бяха много силни за домакините, но благодарение на Куртоа, Реал запази преднината си. Белгийският страж първо спаси изстрел на Фажир, след което в добавеното време отрази много опасен удар с глава от малка дистанция на Кабрера.

Второто полувреме започна с домакински натистк, като Хетафе организира две много опасни атаки, но и при двете ситуации бяха отсъдени засади.

В 53-ата минута гостите удариха спирачки на устрема на Хетафе. Кроос центрира от фаул, Варан надскочи всички и прати с глава неспасяемо в горния ляв ъгъл. Попадението бе дълго преразглеждано с ВАР заради съмнения за засада, но в крайна сметка голът бе зачетен.

В 65-ата Бейл опита да прехвърли вратаря с техничен удар, но не му достигна сила и Сория без усилия улови.

Карвахал засече в движение изчистена топка в 73-ата, но далечният му удар не затрудни Сория, тъй като кълбото попадна право в ръцете на вратаря.

Малко преди края на редовното време резервата Винисиус бе много близо до трети гол, но след техничен удар покрай вратаря прати във външната страна на мрежата.

В добавеното време Гарет Бейл направи фрапантен пропуск, останал сам срещу Сория, като вратарят като по чудо опази мрежата си от трети гол.

В последната минута от добавеното време Валверде бе изведен отляво, след което даде отличен пас за включваюия се Модрич, който на празна врата оформи крайното 3:0.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати