Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Реал завърши годината с реми

Спорт

Реал завърши годината с реми

Реал завърши годината с реми - Tribune.bg
Снимка:

"Кралския клуб" направи 0:0 с Атлетик Билбао

Реал Мадрид завърши 2019 година с равенство срещу гостуващия Атлетик Билбао. Двубоят от 18-ия кръг в Примера премина на високи обороти, като тимът на Зинедин Зидан доминираше през целия мач, но направи куп пропуски и така и не успя да разпечата вратата на Унай Симон. На няколко пъти мадридчани нацелиха гредата, а в последната минута от добавеното време на втората част ключова намеса на Куртоа спаси Реал от загуба. Така "белия балет" записа трето поредно реми в Ла Лига и вече изостава на две точки от лидера Барселона. Билбао измести Валенсия от седмото място.

Реал започна много офанзивно двубоя, като домакините можеха да поведат още в третата минута, когато Модрич се освободи от футболист на Билбао с финт и прати в предни позиции за Винисиус, който от добра позиция стреля покрай вратата.

Двойно на Винисиус с Бензема в 11-ата доведе до нова опасност пред вратата на гостите, но бразилецът стреля в Унай Симон.

В 19-ата минута Тони Кроос бе оставен по елементарен начин да влезе в пеналта на гостите, след което отправи силен удар, топката се отби в главата на вратаря и рикошира в напречната греда.

Малко след това Билбао отвърна с опасна атака, при която Инаки Уилямс бе изведе на нстрелкова позиция, но ударът му бе спасен с вещина от Куртоа.

При центриране на Родриго в 32-ата топката бе засечена от Бензема с глава, но французинът не успя да насочи добре и прати във вратаря. В същата минута Бензема получи втори шанс да отбележи, финтира Унай Симон, но от малък ъгъл не успя да насочи към опразнената врата.

Малко преди края на редовното време Кодро вкара красив гол във вратата на Реал, който обаче бе отменен заради засада.

Реал продължи с мощната офанзива, но в случаите, когато Симон не успяваше да спаси, късметът не бе на страната на „кралския клуб“.

В 59-ата Кроос изпълни корнер, топката бе засечена с глава от резервата Начо, но отново гредата бе в помощ на гостите.

Няколко минути по-късно Бензема отправи опасен, но недостатъчно точен диагонален шут.

В 69-ата гостите направиха бърза контра отдясно, топката бе центрирана за включващия се през центъра Инаки Уилямс, но Дани Карвахал направи ключово изчистване в корнер.

В 86-ата минута Карвахал центрира в пеналта, Лука Йович надскочи всички и насочи технично към долния десен ъгъл, Унай Симон успя само да изгледа топката, която се отби в гредата.

В добавеното време домакините можеха да се простят и с точката, но отлична изява на Тибо Куртоа след удар от малка дистанция на Вилалибре гарантира точката за столичани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети