Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Реал отново е лидер в Примера след трудна победа

Спорт

Реал отново е лидер в Примера след трудна победа

Реал отново е лидер в Примера след трудна победа - Tribune.bg
Снимка:

"Кралския клуб" спечели с 2:1 домакинството си над Севиля

Реал Мадрид стигна до много трудна победа с 2:1 над Севиля в двубой от 20-ия кръг на Ла Лига. И този двубой бе белязан от намеси на ВАР – в първия случай да бъде отменен гол на Севиля, а във втория попадение на гостите бе зачетено, въпреки че се видя, че Мунир докосва топката с ръка.

„Кралския клуб“ откри резултата в 57-ата с гол на Каземиро, а Де Йонг изравни в 64-ата. Отново Каземиро отбеляза в 69-ата, носейки трите точки и първото място в класирането за тима на Зинедин Зидан.

Играта бе равностойна през първите 45 минути на двубоя, като и двата тима имаха своите шансове, а гостите стигнаха и до попадение в 29-ата, което обаче бе отменено.

В 5-ата минута „кралския клуб“ организира бърза атака отляво, топката бе пратена към Йович, който стреля към вратата, но ударът му бе блокиран.

В 12-ата Кроос пробва далечен удар, но право в ръцете на Вацлик, а пет по-късно Карвахал направи ключово изчистване, точно преди Де Йонг да нанесе удар от малка дистанция.

Каземиро шутира от дистанция в 27-ата, като топката мина много близо до сглобката.

В 29-ата минута гостите направиха продължитлна атака в половината на Реал, от която спечелиха корнер. Банега центрира от ъгловото флагче, Люк де Йонг бе оставен непокрит и с много прецизен удар с глава прати неспасяемо в горния десен ъгъл. Домакините обаче имаха претенции за фаул, а след проверка с ВАР главният рефер отмени попадението заради нарушение на Гудел срещу Милитао.

В 36-ата Мунир отправи коварен удар към вратата, но Куртоа се намеси добре и боксира топката.

Остатъка от първата част мина без сериозни положения и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Резултатът бе открит в 57-ата минута от Каземиро. Бразилецът комбинира с Йович, който го изведе технично с пета в пеналта, а след техничен удар Каземиро прати в мрежата зад Вацлик.

Винисиус стреля покрай целта в 63-ата, а минута по-късно Севиля се върна в мача. Мунир успя да пробие през отбраната на Реал, но в близост до наказателното поле загуби равновесие и падна, но все пак прати топката към Люк де Йонг, който  с точен удар към далечната греда изравни резултата. Попадението обаче бе дискусионно, тъй като ВАР показа игра с ръка на Мунир, въпреки това голът бе зачетен.

В 69-ата Васкес центрира отдясно, Каземиро надскочи всички и засече с глава за втория си гол.

В 75-ата Каземиро не успя да се възползва от грешка на бранител и от чиста позиция стреля покрай вратата.

Финалните минути на двубоя бяха изпълнение с напрежение за двамата вратари, като гостите имаха няколко добри положения за отбелязване на втори гол, но резултатът се запази непроменен и Реал отново се изкачи на първото място в класирането.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати