Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Роналдо: Никога не съм мечтал да подобря рекорда на Пеле

Спорт

Роналдо: Никога не съм мечтал да подобря рекорда на Пеле

Роналдо: Никога не съм мечтал да подобря рекорда на Пеле - Tribune.bg

Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо изказа възхищението си, след като задмина головия рекорд от официални попадения на Краля на футбола Пеле.

Това стана факт, след като европейският шампион наниза хеттрик срещу Каляри като гост в 27-ия кръг на Серия А.

"Последните няколко седмици бяха изпълнени с новини и статистики, посочвайки ме като най-резултатния играч в историята на футбола, задминавайки 757-те официални гола на Пеле. Въпреки че съм благодарен за това, сега е време да обясня защо не признавах този рекорд до момента.

Безкрайното ми и безусловно възхищение за господин Едсон Арантес до Насименто, както и уважението, което имам към средата на XX век, ме накараха да счета 767-те му попадения, добавяйки 9-те му за щатския отбор на Сао Пауло, както и тези за бразилския военен тим за официални. Светът се е променил оттогава, както и футболът, но това не значи, че можем просто да изтрием историята според интересите ни.

Днес, когато достигам кота 770 официални гола в професионалната ми кариера, първите ми думи са директно към Пеле. Няма играч в света, който не е отгледан без да слуша истории за мачовете му, головете му и постижението му, аз не съм изключение. Поради тази причина съм изпълнен с радост и гордост, докато признавам постижението, което ме поставя на върха на световните голмайстори, заминавайки рекорда на Пеле, нещо за което никога не съм мечтал, докато израствах като дете от Мадейра.

Благодаря на всички, които са взели участие в това невероятно приключение с мен. Към моите съотборници, моите опоненти, към феновете на красивата игра по целия свят и над всички - към семейството ми и близките ми приятели - повярвайте ми, когато казвам, че не бих могъл да го сторя без вас.

Сега нямам търпение за следващите мачове и предизвикателства. Следващите рекорди и трофеи! Повярвайте ми, тази история е далеч от края си. Бъдещето е утре и все още има много какво да се печели с Ювентус и Португалия!

Присъединете се към мен в това приключение! Хайде!", написа CR7.

Трикратният световен шампион Пеле поздрави Кристиано Роналдо.

"Кристиано, животът е самостоятелна битка. Всеки създава собствено приключение. А какво красиво пътешествие имаш ти! Възхищавам ти се изключително много, обичам да те наблюдавам как играеш и това не е тайна за никого. Поздравления за подобряването на рекорда ми за голове в официални мачове. Единственото ми съжаление е, че нямам възможност да те прегърна днес. Но оставям тази снимка в твоя чест с огромна привързаност като символ на приятелството ни, което съществува от много години", написа в Инстаграм Едсон Арантес до Насименто.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети