Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Русия е шампион на ATP Cup 2021

Спорт

Русия е шампион на ATP Cup 2021

Русия е шампион на ATP Cup 2021 - Tribune.bg

"Сборная" спечели ATP Cup, след като на финала победи Италия с 2:0.

След лесната победа на Андрей Рубльов по-рано, Данийл Медведев се справи с първата ракета на Италия Матео Беретини - 6:4 6:2, за да може да изведе страната си до трофея на тазгодишното отборно събитие.

Към момента Медведев се намира в страхотна серия от 14 поредни победи, 10 от които са срещу тенисисти, класирани в топ 10 на световната ранглиста.

През тази седмица тимът на Русия няма нито един загубен мач на сингъл, като непобедени до сега, Медведев и Рубльов стартираха сезона по перфектен начин, демонстрирайки, че се намират в добра форма преди началото на първия за годината турнир от Шлема - Australian Open.

Медведев бе изправен пред огромно напрежение по време на днешния си мач с Беретини, но това по никакъв начин не се отрази на представянето му. През изминалата седмица първата ракета на Италия записа доста убедителни победи, включително над световния номер три Доминик Тийм, разчитайки основно на успешния си начален удар и агресивен форхенд, но днес дори това не бе достатъчно на Беретини, който след един час и 20 минути игра отстъпи на своя опонент.

Резултатът във финалния сблъсък на отборната надпревара стана 2:0 след триумфа на Медведев, което означава, че дори при загуба на двойки, "Сборная" са новите шампиони в турнира.

Точно поради тази прина двубоя при каретата бе отменен и директно награждиха победителите, което усмихна дори Данийл Медведев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети