Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Руска хегемония в първия ден при младежите от европейския турнир по плажен тенис в Кранево

Спорт

Руска хегемония в първия ден при младежите от европейския турнир по плажен тенис в Кранево

Руска хегемония в първия ден при младежите от европейския турнир по плажен тенис в Кранево - Tribune.bg
Снимка:

Място сред най-добрите 4 при големите намериха още съставите на Испания, Италия и Франция

Руските отбори доминират след първия ден на първия в историята европейски турнир по плажен тенис за юноши и девойки, който се провежда преди 13-ото Европейско първенство за мъже и жени в Therma Village в Кранево. При юношите и девойките до 18 години Русия има по две полуфинални двойки. Място сред най-добрите 4 при големите намериха още съставите на Испания, Италия и Франция, съобщава Българската федерация по тенис.

При 14-годишните девойките играят в група всеки срещу всеки, а при юношите отново има руска хегемония. Прави впечатление, че и 10-те български национали, играят с голямо желание. В част от срещите българските състезатели по плажен тенис правят равностойни сетове на световни сили като Испания и Германия, печелейки по 3-4 гейма.

Първият ден на турнира започна с официална церемония, на която съставите на Испания, Русия, Италия, Полша, Германия, България и Франция бяха поздравени от Международната федерация по плажен тенис, Българската федерация по тенис, както и домакините от Therma Village, които превърнаха плажа в модерен спортен център с 10 игрища. Срещите край морето се радват на огромен интерес от страна на туристи от България и чужбина, които са избрали страната ни за своята ваканция.

Надпреварата при юношите и девойките продължава до 4 септември. От 5 до 8 септември в Кранево е Европейското първенство по плажен тенис за мъже и жени, на което България ще е домакин за четвърти път. Най-добрите в света пристигат в България за шампионата. Водачът в световната ранглиста при мъжете Никита Бурмакин (Русия) и №1 в света при жените София Чимати (Италия) ще играят на шампионата на Стария континент в Кранево. Втората половина на седмицата ще предложи изключително зрелищни битки на 10-те корта, изградени в спортния комплекс. В европейското по плажен тенис ще участват отборите на Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия. Европейското първенство по плажен тенис се организира със съдействието на "Банкя", Power Ade, Asics, Grand Optics и Corteva.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати