Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Състав на България U18 за младежкия олимпийски фестивал в Баку

Спорт

Състав на България U18 за младежкия олимпийски фестивал в Баку

Състав на България U18 за младежкия олимпийски фестивал в Баку - Tribune.bg
Снимка:

На олимпийския фестивал участват осем отбора от Стария континент

Националният отбор по волейбол на България, за девойки под 18 години, който е воден от Димо Тонев, отпътува днес за Азербайджан за участие в европейския младежки олимпийски фестивал. Турнирът е от 22 до 27 юли и ще се проведе в столицата Баку.

Състав на България U18 за фестивала в Баку

Мария Йорданова – Левски

Галина Карабашева – Левски

Йоанна Атанасова – Левски

Борислава Личева – Левски

Таня Трендафилова – Марица

Стелияна Чакърова – Марица

Мария Серкеджиева – Марица

Мерелин Николова – Бдин Вида (Видин)

Александра Съйкова – ЦСКА

Александра Костадинова – ЦСКА

Никол Данкинова – ЦСКА

Селин Селим – Казанлък

На олимпийския фестивал участват осем отбора от Стария континент. Съставите са разделени в две групи по четири тима. Съперници на България в групата са вицешампионът от Европейското 2018 – Русия, завършилият на пето място Румъния и Украйна, чийто тим не участва на европейското първенство през миналата година. В другата група са шампионът от Евро 2018 Италия, бронзовият медалист Турция, шестият Белгия и седмият Германия.

Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победени за бронзовите отличия. Заелите трето място в групите излизат за пета позиция в таблицата, а четвъртите в груповата фаза спорят за седмо място в крайното класиране.

През 2018 година девойките на България, водени от треньора Стоян Гунчев, завършиха на престижното четвърто място на Европейското първенство в София. През 2017 година младите ни волейболистки спечелиха бронзовите отличия на Евроволей, отново в София. С оглед на успехите през изминалите сезони, целта, която ръководството на Българската федерация по волейбол постави пред Димо Тонев, е касиране на 3-4 място на олимпийския фестивал в Баку.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети