Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Саутгейт: Напълно разбирам Борислав Михайлов

Спорт

Саутгейт: Напълно разбирам Борислав Михайлов

Саутгейт: Напълно разбирам Борислав Михайлов - Tribune.bg
Снимка:

"Надявам се следващите 3 дни да говорим само за футбол", заяви селекционерът на Англия

Селекционерът на футболния тим на Англия Гарет Саутгейт заяви, че разбира реакциите на президента на Българският футболен съюз Борислав Михайлов по повод опасенията за прояви на расизъм по време на европейската квалификация между двата тима в София на 14 октомври.

В писмо до генералния секретар на УЕФА Михайлов порица тенденциозните коментари на футболистите и ръководството на "Трите лъва".

"Напълно разбирам президента на Българската федерация. Ние просто отговаряме искрено на зададените ни въпроси. Как това се предава в България е друго нещо. Конкретните извадки от интервютата може би ни представят като хора, които дълбаят в този проблем. Ако аз бях на негово място и четях само тези коментари, щях да се почувствам по същия начин. Не се опитваме да изострим проблема. Дори напротив! Надявам се в следващата 72 часа да се говори само за футбол!", заяви Саутгейт при изявата си преди мача с Чехия.

Темата за расизма излезе на дневен ред след мача от квалификациите за Евро 2020 между Англия и България на "Уембли", завършил с победа 4:0 за домакините.

Тогава български привърженик беше изведен от трибуните заради обиди към Рахийм Стърлинг, припомня bTV.

Самите футболисти на Англия заявиха готовност да напуснат терена по време на мача в София, ако някой от тях бъде обиден на расистка основа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп