Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Саутхемтън удари Тотнъм на старта на 2020 година

Спорт

Саутхемтън удари Тотнъм на старта на 2020 година

Саутхемтън удари Тотнъм на старта на 2020 година - Tribune.bg
Снимка:

"Светците" спечелиха с 1:0 у дома

Саутхемптън започна ударно 2020 година с победа с 1:0 над Тотнъм. Успехът за „светците“ дойде след попадение на Дани Ингс в 18-ата минута. Друга неприятна новина за Жозе Моуриньо бе и контузията на Хари Кейн, която капитанът получи в 73-ата минута. Така Тотнъм пропусна възможността да задмине Манчестър Юнайтед и да се доближи до Топ 4, оставайки на 6-ата позиция с 30 точки. „Светците“ пък скочиха до 11-ата позиция, измествайки Нюкасъл.

Срещата започна с домакински натиск и във 2-ата минута Бертранд направи отличен пас за Седрик, който обаче стреля много слабо встрани от вратата.

Три по-късно „шпорите“ можеха да поведат, но късметът им обърна гръб. Хари Кейн опита да изведе свой съотборник, но топката се отби в тялото на бранител. Кълбото се върна при капитана на гостите, той стреля към вратата, получи се нов рикошет и Тотнъм бе много близо до попадението, но Макарти съумя с плонж да отклони в корнер.

В 18-ата Джак Стивънс направи великолепен пас в предни позиции, където Дани Ингс овладя, след което технично се освободи от Вертонген и хладнокръвно прати в мрежата за 1:0.

Опасен удар на Редмънд в 32-ата бе спрян от Андервейрелд, а няколко минути по-късно Деле Али не успя да се възползва от изпусната топка от Макарти.

В 39-ата Вертонген бе оставен непокрит на далечната греда след корнер, получи топката, но от добра позиция отправи неточен удар.

Второто полувреме можеше да започне кошмарно за Тотнъм. Алдервейрелд игра с ръка в наказателното поле, но дори след проверка с ВАР не бе отсъдена дузпа.

Креативността липсваше в играта на „шпорите“, които все пак стигнаха до гол в 73-ата, който обаче бе отменен. При центриране от фаул Кейн стреля точно, но бе вдигнат флага за засада. Отново се стигна до проверка със системата за видеоповторение, само за да бъде потвърдено решението на рефера. Не само попадението не бе зачетено, но и Кейн получи контузия при удара и трябваше да бъде заменен.

В 87-ата минута Лукас Моура отправи силен удар, топката се отби в гърба на футболист на домакините, след което мина на сантиметри от десния страничен стълб.

„Светците“ запазиха суха мрежа и започнаха календарната година с победа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети