Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тотнъм с обрат срещу Брайтън

Спорт

Тотнъм с обрат срещу Брайтън

Тотнъм с обрат срещу Брайтън - Tribune.bg
Снимка:

"Шпорите" спечелиха с 2:1 у дома

Отборът на Тотнъм надигра трудно у дома си Брайтън с 2:1 в първия двубой от 19-ия кръг на английската Висша лига. "Боксинг Дей" в Премиършип стартира с мача на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“, а домакините търсеха реванш за загубата си в миналия кръг от Челси с 0:2.

Началото бе равностойно, като Стивън Алсате отправи опасен удар към Пауло Гадзанига, но стражът на „шпорите“ се намеси добре и изби. Тотнъм отбеляза гол чрез Хари Кейн, който размина излезлия да го пресрещне вратар на Брайтън Матю Райън, но главният съдия Греъм Скот отмени попадението заради тънка засада на голмайстора на лондончани. До края на полувремето домакините отново страдаха от липса на креативност, породена от липсата на Кристиан Ериксен, който бе на резервната скамейка, и така и не отправиха точен удар по посока вратата на „чайките“.

Вместо това, Адам Уебстър се извиси в наказателното поле след центриране на Паскал Грос и откри резултата за възпитаниците на Греъм Потър. През втората част Тотнъм показа нужната реакция и възстанови паритета след точната интервенция на Кейн. Двадесетина минути преди края Деле Али обърна изцяло развоя на събитията с изящно изпълнение след асистенция на Серж Орие, който преди това бе намерен със страхотен диагонален пас от Ериксен.

До края Тотнъм можеше да подпечата трите точки с нов гол, но пропуски направиха Кейн, Али и Ериксен. Така, „шпорите“ се върнаха към победите и временно са пети, на три точки от четвъртия Челси. Брайтън е 13-и с 20 пункта. В следващия кръг Тотнъм гостува на Норич, а Брайтън играе у дома с Борнемут./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети