Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шахматната федерация благодари на Кралев за подкрепата

Спорт

Шахматната федерация благодари на Кралев за подкрепата

Шахматната федерация благодари на Кралев за подкрепата - Tribune.bg
Снимка:

Българската федерация по шахмат 1928 благодари на спортния министър Красен Кралев за оказаната подкрепа на родния шахмат по време на неговия мандат.

В открито писмо до Кралев се подчертава, че с негово съдействие е била предотвратена опасността състезателите ни да останат без коефициенти ЕЛО, което на практика би ги принудило да се състезават за други държави.

Ето пълният текст на откритото писмо:

"До министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Уважаеми г-н министър,

Броени дни преди изтичане на Вашия мандат като министър, искаме да изкажем нашата благодарност и признателност за Вашите усилия в помощ на българския шахмат.

Преди 4 години БФШ беше изключена от ФИДЕ, а българските шахматисти нямаха право да се състезават под родния флаг. На крачка бяхме да ни отнемат коефициентите Ело и на практика да бъдем принудени да се състезаваме за други държави. С Вашето съдействие в София дойдоха ръководителите на световния и европейски шахмат, учреди се БФШ 1928 с председател д-р Руслан Тошев.

Днес федерацията е пълноправен член на ФИДЕ, а на Шахматната олимпиада през 2020 г. България зае 9-то място сред 167 държави.

Ние вярваме, че не само шахматистите и спортистите, а и многомилионната аудитория от любители на спорта оценяват вашите усилия и в предстоящите избори както вие, г-н Кралев, така и д-р Руслан Тошев ще получите доверието да продължите работата си в името на благородните цели на спорта.

От шахматните клубове."


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати