Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шампионската лига се завърна: ПСЖ с убедителна победа над Барселона

Спорт

Шампионската лига се завърна: ПСЖ с убедителна победа над Барселона

Шампионската лига се завърна: ПСЖ с убедителна победа над Барселона - Tribune.bg
Снимка:

ПСЖ разби Барселона в първия им 1/8-финален мач в Шампионската лига с 4:1 на "Камп Ноу" и на практика реши изхода от този сбъсък.

Парижани успяха да постигнат частичен реванш за кошмара преди четири години, когато след 4:0 у дома бяха елиминирани от каталунците с 1:6 в реванша.

Звездата на вечерта бе Килиян Мбапе, който беше невъзможен за спиране и реализира хеттрик. Лионел Меси отбеляза първото попадение в мача и единственото за домакините, а четвъртия гол зад Тер Стеген вкара Мойс Кийн.

В 27-ата минута се стигна до дузпа за домакините. Френки де Йонг бе потърсен с дълго подаване в наказателното поле, но бе препънат от Лайвин Курзава. ВАР преразгледа ситуацията и потвърди решението на рефера. Зад топката застана Лионел Меси, който с мощен шут прати топката в мрежата.

Секунди след това Барса можеше да удвои аванса си. След грешка в защитата на ПСЖ Меси се озова на добра позиция, подаде към Дембеле, който абсолютно необезпокояван не успя да затрудни Кейлор Навас.

В 32-та минута по-късно равенството бе възстановено. Верати прати невероятен пас към Мбапе в наказателното поле, нападателят на гостите залъга бранител и преодоля Тер Стеген с мощен удар в близкия ъгъл.

В 65-ата минута ПСЖ поведе с 2:1. Флоренци бе изведен с дълго подаване зад гърба на защитата, той върна топката успоредно на голлинията, там Жерар Пике не се намеси по най-добрия начин и топката стигна до Мбапе, който реализира второто си попадение от началото на мача.

В 85-та минута невроятният Мбапе стигна до своя хеттрик. Французинът получи от Дракслер в светкавична контраатака и с едно отиграване преодоля Тер Стеген за крайното 1:4.

TwitterTwitter

Така по подобие на легендарния сблъсък между двата отбора преди четири години ПСЖ отново вкара четири гола на Барса в първия мач, но този път те са на чужд терен и за каталунците на "Парк Де Пренс" ще бъде нужно още по-голямо чудо от това на 8-ми март 2017 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати