Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шефът на родния тенис доволен от новата система на Купа "Дейвис"

Спорт

Шефът на родния тенис доволен от новата система на Купа "Дейвис"

Шефът на родния тенис доволен от новата система на Купа Дейвис - Tribune.bg
Снимка:

Вижте какво каза Стефан Цветков

Националният отбор на България по тенис за мъже може да проведе лагер в Америка преди гостуването си на Коста Рика в плейоф за оставане в група II на зона Европа/Африка за Купа "Дейвис".

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков обяви пред Дарик радио, че тимът ни с капитан Тодор Енев може да се подготви в Маями по най-добрия начин за битката с Коста Рика на 6 и 7 март 2020 година.

Победителят от този мач ще играе плейоф за изкачване в група I през есента на 2020 година срещу някой от загубилите срещите си от Световната първа група на неофициалното световно първенство по тенис за мъже.

Цветков коментира плюсовете и минусите на жребия, който ни отреди съперник, който няма играчи в световния елит, но ни размина от потенциалната възможност да спорим за Купа "Дейвис" с Гърция на Стефанос Циципас.

„Радващо е, че с новата система на Купа "Дейвис" родните национали имат възможност да играят повече мачове. Има много добър календар във Флорида от турнири и условия заради отношенията ни с американската централа да организираме в разумни граници и без разходи подготовка на тима ни за мача с Коста Рика. Ще се реши в Маями или Флорида защото е близо и с подобен климат. А защо не и след Купа Дейвис да останат за още подготовка в този район. Най-положителното е, че нашите тенисисти ще имат възможност за повече мачове и трупани на опит с новата схема. Ако жребият ни бе срещнал с Гърция, щеше да е добре за публика, младите състезатели, а дано в икономически план за федерацията защото нямаме много възможности за продукти и надграждане финансирането на програми", каза Цветков, цитиран от официалния сайт на Българската федерация по тенис.

На въпрос дали именно мачът с Коста Рика е последна възможност за покриване на нормативите за участие на Летните олимпийски игри в Токио президентът на Българската федерация по тенис отговори: „Правилото на участие на Олимпиада го има, но моето чувство е, че за играчи от голям ранг и добри резултати новата олимпийска комисия към ITF, която ще бъде сформирана следващия месец, ще прояви гъвкавост и може да направи изключение".

Стефан Цветков, който преди дни бе преизберат за член на Борда на директорите на Международната федерация по тенис, не подмина и другата важна задача на централата – многото участия на детски и юношески тимове на различни големи форуми до края на годината, както структурната работа у нас и болката си – подпомагането на младите и че на родителите се налага да дават много пари за децата си.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети