Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шокиращо! Джокович се снима с дете ден след положителния си тест

Спорт

Шокиращо! Джокович се снима с дете ден след положителния си тест

Шокиращо! Джокович се снима с дете ден след положителния си тест - Tribune.bg

Английският „Сън“ изнесе шокираща информация за Новак Джокович.

Изданието публикува снимка, на която той позира с дете, усмихнат и без маска, само ден след положителния му тест за коронавирус, предава Telegraph.bg.

Според адвоката на световния номер 1 в тениса той е дал положителна проба на 16 декември, заради което е ползвал т.нар. медицинско извинение за липса на ваксинация за влизане в Австралия. Джокович обаче е бил видян без маска по време на церемония в тенис център Новак в Белград, която според съобщенията се е състояла на 17 декември.

Сърбинът беше задържан на летището в Мелбърн за девет часа на 4 януари, след като се приземи, за да играе на Australian Open, и оттогава е принуден да бъде изолиран в хотел. Не е ясно дали суперзвездата е направил PCR теста на 16 декември и е получил резултатите отново същия ден, или просто е получил резултатите си. На 16 декември той също присъства на специална церемония на закрито в Тенис центъра, за да получи марка, изработена в негова чест.

Джокович не е говорил открито за своя ваксинационен статус, но миналата година призна, че е "против" ваксинацията.

Заразените с COVID-19 се увеличават в Сърбия с 9122 нови случая, съобщени в четвъртък - и общо 12 850 смъртни случая.

Неговото съдебно изслушване ще се проведе в понеделник и той беше принуден да остане в скандален имиграционен хотел, наречен "Алтернативно място за задържане".

Новак поиска личен готвач и достъп до тенис корт - които според медиите са били отказани от австралийските власти. На Джокович е било обяснено, че няма да получи специално отношение, докато остане в имиграционния арест в Парк хотела за $109 на нощ в Карлтън, Мелбърн.

В същото време тенисистката Рената Ворачова е напуснала Австралия с полет за Дубай, след като визата й беше анулирана, съобщиха официално от чешкото външно министерство.

Тази седмица Ворачова беше задържана в хотела за мигранти в Мелбърн, където е и Новак Джокович. Тя е пристигнала в Австралия миналия месец със същото медицинско изключение от правилото за задължителна ваксинация за участие на турнира от Големия шлем в Мелбърн, което получи Новак Джокович, тъй като неотдавна е преболедувала COVID-19.

38-годишната Ворачова вече участва на един от подготвителните турнири преди Откритото първенство на Австралия Melbourne Summer Set 2, където с партньорката й на двойки Катаржина Питек претърпяха поражение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати