Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Силна България изпусна олимпийската квота в драма

Спорт

Силна България изпусна олимпийската квота в драма

Силна България изпусна олимпийската квота в драма - Tribune.bg
Снимка:

Момчетата на Силвано Пранди пропуснаха мачбол за чисто 3:0 над олимпийския шампион и загубиха инфарктно с 2:3 от Бразилия във Варна

Мъжкият ни национален отбор по волейбол направи много силен мач срещу Бразилия и бе на гейм и дори на точка от класиране на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

За съжаление, нашите момчета отстъпиха с 2:3 (25:23, 25:19, 30:32, 16:25, 11:15) в изключителна драма, белязана от контузия на Тодор Скримов, видеоповторение, показало топка на косъм в полето за гостите в ключов момент, и изпуснат мачбол от нашите.

Пред екзалтираната варненска публика, изпълнила до краен предел Двореца на културата и спорта, Силвано Пранди започна с посрещачите Тодор Скримов и Мартин Атанасов, центровете Светослав Гоцев и Виктор Йосифов, диагоналът Цветан Соколов, разпределителят Георги Сеганов и либерото Теодор Салпаров.

След равностойно начало на срещата първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за нас.

След него Скримов закова директна точка от сервис за 9:7. След атака в мрежата на Бразилия при начален удар на Йосифов, треньорът им Ренан дал Зото взе прекъсване при 11:8. След него обаче нашата блокада омекоти на два пъти бразилската атака и Мартин Атанасов реализира две точки за 13:8. Ас на Сеганов направи 15:9, а второто техническо прекъсване дойде при 16:10 за нас. Бразилия върна една брейкточка след ас на Маурисио за 18:13, а нова директна точка от сервис на Уолъс за 19:16 накара Пранди да вземе прекъсване и да смени Скримов с Николай Пенчев. За съжаление Соколов бе хванат на блок и бразилците ни доближиха само на 2 точки – 19:17. Страхотна блокада на Гоцев отново ни даде 4 точки преднина при 21:17 и последва прекъсване за Дал Зото. След грешка на Уолъс дръпнахме с 23:18. Директна точка от сервис на обаче отново доближи Бразилия само на 3 точки – 23:20. Пранди взе прекъсване, но след него серията на Бразилия продължи до 23:22. При 24:22 получихме два геймбола след отлична атака на Гоцев през центъра. Пропуснахме първия след сервис в мрежата на Атанасов, но отличен Гоцев прати гейма на сметката на България – 25:23.

Вторият гейм започна с мощен блок на Йосифов, но Тодор Скримов стъпи накриво върху крак на бразилец в тази ситуация и напусна играта, като на негово място влезе Розалин Пенчев. С два аса на Гоцев поведохме с 3:0. Директна точка на Флавио от сервис обаче върна единия брейк за 3:2. Отличен сервис на Пенчев позволи на блокадата ни да омекоти бразилската атака и Сеганов заби на мрежата за 6:3, а първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за нас, след като Гоцев успя с третия си блок в мача да поправи грешка при организацията на нашата атака. След него Атанасов материализира усилията на съотборниците си в защита за 9:6, а атака в аут на Леал накара Дал Зото да вземе прекъсване при 10:6. Зверска единична блокада на Пенчев не позволи на гостите да ни доближат при 12:8. Нова брейкточка за България дойде при 15:10 след блок на Атанасов, последвал дълго разиграване, в което бразилците на няколко пъти вадиха топката. При този резултат Дал Зото извади титулярния си разпределител Бруно и пусна Фернандо. Това даде временно резултат и гостите върнаха една брейкточка, като техническото прекъсване настъпи при 16:12. При 20:15 Дал Зото отново взе прекъсване след успешна контра на Розалин Пенчев. Невероятна блокада с една ръка на Цецо Соколов обаче хвана Лукарели за 21:15 след него. До края на гейма българите не изпуснаха инициативата и го затвориха с 25:19 след пусната от Сеганов топка.

България дръпна с 3:1 на старта на третия гейм след отличен сервис на Йосифов и контра на Атанасов, е след грешка на Бразилия при 6:3 Ренан дал Зото поиска прекъсване. След него отличен сервис на Атанасов разколеба максимално Бразилия и Пенчев контраатакува за 7:3, а първото техническо прекъсване настъпи при 8:4 след мощна атака по диагонала на Соколов. За съжаление след него проспахме да се възползваме от лека топка в нашето поле след сервис на Гоцев. Веднага след това последва ас на Бруно за 8:6, а контра на Леал доведе резултата до 8:7 и Пранди взе прекъсване. Неразбирателство при организацията на нашата атака позволи на Бразилия да изравни за 10:10. Ас на Йосифов обаче отново ни изведе с 2 точки напред – 12:10. Уолъс обаче ни върна жеста с директна точка от сервис – 12:12. Бразилия ни поведе за пръв път в гейма при 13:14 след успешна контра. Здрав сервис на Мартин Атанасов обаче позволи на Пенчев да забие мощно за 15:14, а след успешна блокада на Розалин се оттеглихме на техническо прекъсване с 2 точки преднина – 16:14. При 16:15 Николай Пенчев замени Атанасов, а при 16:16 Алекс Грозданов влезе на мястото на Светослав Гоцев. Геймът продължи точка за точка до 20:20, когато Бразилия успя да поведе с 21:20 и Пранди поиска прекъсване. Последва чудовищна точка, при която Атанасов върна една топка от резервната скамейка, а Соколов закова дългото разиграване за 21:21. Уникално видеоповторение, което показа топка на милиметър в полето даде преднина на Бразилия от 23:21. Ас на Мартин Атанасов обаче отново ни върна в гейма при 23:23. Последва нов отличен сервис на Атанасов, но Розалин Пенчев не успя да отиграе на контра и гостите получиха геймбол, който спасихме чрез Цветан Соколов. Самоотвержена проява на Соколов не стигна да върне отбитата от защитата ни топка - 25:24 за Бразилия. Последва грешка на гостите от сервис. С ас на Соколов стигнахме до мачбол, който изпуснахме след начален удар на Цецо и топка, излязла с малко в аут. Бразилците отново обърнаха, след успешна блокада. Златна възможност изпуснахме при 29:29, когато не успяхме да вкараме в полето контрата, организирана след добрата ни защита, а геймът свърши след наша атака в аут – 32:30 за Бразилия.

Гостите поведоха с 3:1 в четвъртата част след атака в аут на Виктор Йосифов, а след ас на Уолъс техническото прекъсване настъпи при 8:5 за гостите. С мощна блокада на Йосифов намалихме при 8:9, но топка в аут върна 3-те точки преднина на бразилците – 8:11. Блокада на Лукарели за 13:9 накара Силвано Пранди да извади Соколов и Сеганов и да пусне Венелин Кадънков и Добромир Димитров. Здрава блокада на Гоцев ни доближи само на 2 точки - 12:14. Ас на Мартин Атанасов, който в последствие бе заменен от Ники Пенчев, намали разликата само на точка, а двата отбора се оттеглиха на техническо прекъсване при 16:14 за Бразилия. За съжаление след него последва директна точка от сервис на Лукарели и нова брейкточка за гостите – 14:18. Последва прекъсване за Пранди, след което Кадънков стреля в аут – 14:19. До края бразилците не изпуснаха инициативата и мачът отиде в 5-ти гейм след 25:16.

Соколов, Сеганов и Атанасов събраха сили във втората половина на четвъртия гейм и се върнаха за 5-ия. Първата брейкточка в него беше за България след успешна контра на Мартин Атанасов за 4:2. Гостите отвърнаха с успешен двоен блок при 4:4, а блокада на Флавио и контра на Лукарели дадоха преднина на Бразилия от 7:5 и Пранди поиска прекъсване. След него Тедодор Тодоров замени Светослав Гоцев, а Соколов заби за 6:7, като размяната на полетата стана при 8:6 за бразилците. Последва нова точка за гостите, след като защитата ни не се ориентира при отбита атака на Соколов, която се върна в полето ни – 6:9. Виктор Йосифов ни върна в мача след страхотна блокада и Дал Зото взе прекъсване при 9:10. След него бразилците превъртяха сервиса на Цецо Соколов, а грешка в нашето посрещане доведе до 9:12. Бразилците стигнаха до мачбол след наша грешка от сервис и 11:14 и го спечелиха след българска атака в аут – 15:11 и 3:2 за Бразилия, която спечели квота за Олимпийските игри в Токио догодина.

Най-резултатен за България беше Цветан Соколов с 19 точки (1 ас, 1 блокада). Мартин Атанасов добави 18 (1 блокада, 2 аса), а Розалин Пенчев 15 (2 блокади).

За Бразилия Леал записа 22 точки (1 блокада), а Уолъс реализира 20 (1 блокада, 4 аса), съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Така Бразилия продължава да бъде единственият отбор в света, който е участвал на всички Игри от приемането на волейбола в олимпийското семейство през 1964 г.

България пък ще се бори за виза за Токио през европейската квалификация през януари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети