Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Слави Бинев: Президентската институция се оказа остров на доверие

Спорт

Слави Бинев: Президентската институция се оказа остров на доверие

Слави Бинев: Президентската институция се оказа остров на доверие - Tribune.bg
Снимка:

Предстоят две световни първенства по таекуондо у нас - едното в София, другото в Пловдив. Според председателя на федерацията Слави Бинев те са от историческо значение за България.

„Спортът не е само медали, не е само за кухи глави, а за хора, които могат да развиват неформална дипломация. Към момента управлението си е самодостатъчно. Президентската институция се оказа като остров на доверие, справедливост и подкрепа. Най-важното е един политик да осъзнава, че се е борил нещо да се случи“, смята Бинев.

По думите му академична и социална мъдрост са необходими за хората във властта.

„Бойните изкуства трябва да бъдат училища за политици - да побеждават с техника, сила и героизъм“, заяви той. И допълни, че отдавна не е виждал Слави Трифонов.

„Политиката за мен остана в миналото, сложил съм точка“, разкри той.

„Никога досега не е имало две световни първенства, разделени от асамблея. 10 от най-добрите ни състезатели ще участват в демонстрация с отбора, явил се в „Америка търси талант“. Ще има много звезди и изненади, както и ръководителите на спорта", обясни той. По думите му едното състезание е трябвало да се проведе през 2020 г., другото през 2021 г., а сега ще се проведат в една и съща година.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати