Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След непремерени приказки: Любо Пенев с глоба от 9000 лева

Спорт

След непремерени приказки: Любо Пенев с глоба от 9000 лева

След непремерени приказки: Любо Пенев с глоба от 9000 лева - Tribune.bg
Снимка:

За унизителни и обидни изказвания публичното пространство

Любослав Пенев беше глобен с общо 9000 лева от Дисциплинарната комисия при БФС. Комисията е заседавала след множество сигнали по повод на изказването на Пенев, който нарече БФС „прогнила от алкохол ябълка“ след загубата с 0:2 от "Черно море". Новият наставник на "червените" атакува централата още след първия си мач начело.

Глобата от 5 000 лв. е „за нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания“. На същото основание има и глоба от 4 000 лв., която е „за унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии.“

Ето и решението:

Във връзка с множество сезирания до комисия "Етика и феърплей" и Дисциплинарната комисия при БФС на извънредно свое заседание ДК реши:

За нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.1, б.А от ДП /2018/2019/ - ДК наказва Любослав Пенев - лицензиран като пом. треньор на ПФК "ЦСКА-София" гр. София с глоба в размер на 5000 лева.

За унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.2, б.Б от ДП /2018/2019/ - ДК наказва Любослав Пенев - лицензиран като пом. треньор на ПФК "ЦСКА-София" гр. София с глоба в размер на 4000 лева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети