Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След провала: Барса маха седем играчи

Спорт

След провала: Барса маха седем играчи

След провала: Барса маха седем играчи - Tribune.bg
Снимка:

Реформата в Барселона след унижението от Байерн с 2:8 започва. Според AS една от първите стъпки ще бъдат свързани с раздялата със седем футболисти. Този ход ще се предприеме независимо дали бъдат организирани предварителни избори за президент или не.

Според информациите на изданието има списък със седем футболисти, които няма да са част от Барселона през следващия сезон. Един от тях вече бе пласиран в Ювентус. Става дума за Артур, който влезе в бартерната сделка с "бианконерите" за Миралем Пянич.

Решението за останалите 6 играчи изглежда по-сложно. Хърватинът Иван Ракитич е следващия, който е близо до напускане в посока Севиля.

Датчанинът Мартин Брайтуайт също ще напусне клуба. Той пристига в Барселона в началото на годината, но представянето му е неубедително. Не е ясно дали ще бъде продаден или просто освободен. Чилиецът Артуро Видал пък ще бъде използван за разменна монета, като се твърди, че е планиран в сделката с Лаутаро Мартинас. Същото е положението с Жуниор Фирпо.

По-сложен изглежда ребусът с Самуел Умтити, който има проблеми с лявото коляно. Клубът обмисля споразумение с играча за прекратяване на договора, ако не пристигне оферта за него. Той получава около 12 млн. евро годишно, което си е сериозен разход за Барселона.

Осман Дембеле също попада в черния списък. Проблеми с контузии и хаотично поведение са решаващите за решението за раздялата с него. Дембеле е оценен на около 24 млн. евро, а с тези пари може да се закупи Ерик Гарсия от Манчестър Сити.

Освен седемте футболисти в първото сито има още 5 играчи, които могат да се считат за "получили жълт картон". Това са Нелсън Семедо, Луис Суарес, нето Сержи Роберто и Антоан Гризман, които е много вероятно да напуснат при добри оферти за тях.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети