Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След целувката: Луис Рубиалес се обяви за жертва. Световните шампионки отказаха да играят за Испания

Спорт

След целувката: Луис Рубиалес се обяви за жертва. Световните шампионки отказаха да играят за Испания

След целувката: Луис Рубиалес се обяви за жертва. Световните шампионки отказаха да играят за Испания - Tribune.bg
Снимка:

Президента на футболната федерация отказа да подаде оставка и обясни, че целувката е била като към дъщеря

Президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес обвини състезателката Дженифър Ермосо в лъжа. Той заяви, че "ще се бори докрай" и няма да подаде оставка, като същевременно се обяви за жертва на това, което нарече "фалшив феминизъм".

По време на извънредно общо събрание на федерацията той каза, че целувката между него и Ермосо е била "взаимна" и се оплака от "несправедливите" атаки по негов адрес.

"Фалшивите феминистки се опитват да ме убият. Това беше свободно действие и изцяло по взаимно съгласие. Всичко стана изключително спонтанно и естествено. Няма да подам оставка. Ще се боря докрай. Беше същото, сякаш целувам някоя от дъщерите ми", заяви Рубиалес.

Думите му доведоха до светкавична реакция от страна на Ермосо и нейните съотборнички, които се зарекоха да не играят повече за страната си.

Една целувка разтърси Испания – шеф на футболната федерация награби футболистка

В изявление в петък вечерта 33-годишната нападателка с основен принос за победата на Испания, опроверга думите на Рубиалес като поясни, че в нито един момент не е давала съгласие за целувката.

"Думите на Луис Рубиалес са категорична лъжа и са част от културата за манипулации, която самият той създаде. Не е имало никакъв диалог с Рубиалес и той не е получавал съгласието ми за целувка. Над мен бе оказван постоянен натиск, за да направя изявление, което може да оправдае неговите действие. С разни методи и чрез различни хора от федерацията бе оказван натиск и върху моето обкръжение и семейство, за да кажат неща, които нямат нищо общо с моите чувства. Но подобно отношение от години е ежедневие в нашия отбор".

Дженифър Ермосо бе подкрепена веднага от съотборничките си. Към техния бойкот се присъедини и един национал на Испания при мъжете - нападателят на "Бетис" Борха Иглесиас, който също обяви, че повече няма да играе за страната си, ако президентът на федерацията не се оттегли след постъпката си.

В допълнение и испанската прокуратура обяви, че започва разследване на действията на Рубиалес.

Ако Административният съд прецени, че е нарушил кодекса на професионалния спорт, той може да бъде отстранен.

Междувременно ФИФА ще провери дали действията му представляват нарушение на член 13 от нейния дисциплинарен кодекс относно обидно поведение и честна игра.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Испания, футбол
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети