Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Соколов: Дано зарадваме цяла България довечера

Спорт

Соколов: Дано зарадваме цяла България довечера

Соколов: Дано зарадваме цяла България довечера - Tribune.bg
Снимка:

Цветан Соколов, капитанът на националния отбор, даде интервю пред официалния сайт на БФ Волейбол по-малко от 12 часа преди мача на откриването на световното първенство срещу Полша. Нашите направиха кратка тренировка сутринта, след което имат и видеоразбор.

- Г-н Соколов, остават по-малко от 12 часа до двубоя с Полша. Какви са шансовете ни?

- Шансове винаги има. Всички с нетърпение очакваме да дойде времето, да излезем и да играем. Много сме ентусиазирани, много сме надъхани. Искаме да поднесем голяма изненада особено пред полската публика. Да ги сюрпризираме в техния дом. Надяваме се да се случи и очаквам първия съдийски сигнал.

- Играл сте много мачове пред пълни трибуни. До колко пречат на съперника и до колко му помагат?

- Колкото пъти сме играли у дома, публиката винаги много ни е помагала. Затова твърдя, че са седмият играч вътре на игрището. Надявам се довечера да не бъде така за тях. Публиката е голям фактор. Едно да играеш у дома, друго е да си гост. 

- Христо Стоичков изпрати съобщение до вас чрез социалните мрежи, в което специално се обърна към вас с пожелание да поведете България към победа. Колко е тежка тази отговорност и какво означават тези думи?

- Много голямо удоволствие и привилегия е да чуеш такива думи от човек като него. Разбира се, ще се опитаме да не го подведем. И особено аз. Искам да поведа отбора към победа.

- След толкова години колко тежка е отговорността да си лидер?

- Вече не ми тежи. В началото беше много по-трудно. Разбрах, че колкото повече отговорности имаш, толкова отборът разчита повече на теб. Това ти помага да израснеш като състезател и човек. И в живота е така – колкото повече отговорности, толкова по-добре. Така мисля аз. Може да звучи банално, но отговорността ми помага.

- Около вас има много млади момчета. Какво ще им кажете в минутите преди мача?

- За мен винаги е било важно да изляза на игрището, да се раздам на максимума и след мача да кажа: „Аз дадох всичко!“ И без значение от резултата, да си доволен от себе си.

- Колко мача имаш срещу Полша?

- Не помня. До момента балансът ми е положителен срещу Полша. Дано тази статистика довечера продължи.

- До къде може да стигне България на световното?

- Не обичам да давам прогнози. Не мога да говоря, че сме длъжни да направим това или това. Винаги е било на първо място да излезем, да играем нашия волейбол. Искам да гледаме нашата страна на мрежата, а не другата. Доказвали сме го много пъти, че можем да играем срещу най-силните и да ги побеждаваме. Дай Боже да отидем възможно най-напред.

- Има ли нещо по-хубаво от това да сте капитан на родината на най-големия форум?

- Няма! От спортна гледна точка това е най-великото. Надявам се довечeра да зарадваме цяла България!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети