Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Спряха процедурата за избор на нов генерален спонсор на „Арена София“, желаещият бил само един

Спорт

Спряха процедурата за избор на нов генерален спонсор на „Арена София“, желаещият бил само един

Спряха процедурата за избор на нов генерален спонсор на Арена София, желаещият бил само един - Tribune.bg
Снимка:

„Арена София“ продължава да бъде без спонсор, а процедурата по избор на нов се прекратява, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Вчера изтече крайният срок за подаване на оферти за сключването на договор за генерално спонсорство на най-голямата многофункционална спортна зала (МСЗ) в България. В държавното дружество „Национална спортна база“ (НСБ) ЕАД, което е собственик на МСЗ „Арена София“, е постъпила една оферта за сключването на договор за генерално спонсорство, обясниха от ММС.

„За да гарантира обществения интерес, състезателния характер на избора на нов генерален спонсор, както и постигането на максимално добри финансови параметри на договора за генерално спонсорство на МСЗ “Арена София”, ръководството на НСБ ЕАД взе решение за прекратяване на настоящата процедура. Нова процедура ще бъде обявена в началото на следващата година“, се казва още в съобщението.

Служебният кабинет и новото ръководство на НСБ винят предишното ръководство за тежкото финансово състояние на залата. Решението за прекратяване на договора с предишния спонсор – Застрахователна компания „Армеец“, беше прекратен с решение на Радостин Василев и неговия приближен Венцислав Петков, сложен от него за шеф на НСБ.

Лечева: Договорът със спонсора на бившата Армеец е прекратен лично по волята на Радостин Василев

„Година и половина по-рано, съвсем изненадващо, без да има подготовка и процедура за избор на нов спонсор е прекратен договорът за генерално спонсорство на бившата зала „Арена Армеец“. Така че ние имаме вече 4-5 месеца вакуум“, обясни в началото на декември пред NOVA NEWS служебният министърът на спорта Весела Лечева.

„Според мен това прекратяване е извън договора. Няма как да бъде прекратен по взаимно съгласие, след като има краен срок. Значи това е лично волята на бившия министър“, категорична беше тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети