Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сръбският премиер разкритикува Джокович

Спорт

Сръбският премиер разкритикува Джокович

Сръбският премиер разкритикува Джокович - Tribune.bg

Ана Бърнабич призова Новак Джокович да даде обяснения за отрицателния PCR-тест за коронавирус от месец декември.

"Ако Джокович е излизал навън с ясното съзнание, че има положителен PCR тест за коронавирус, това е чисто нарушение на правилата в Сърбия", каза Бърнабич. Самият Джокович съобщи, че е получил медицинско изключение за влизане в Австралия след като в средата на месец декември е бил с положителен тест за коронавирус.

"В тази ситуация се поставя въпроса за неговите публични изяви в този период. Документът, който бе предоставен пред съда, показва, че Джокович е бил с положителен тест на 16 декември. Само един ден след това на 17 декември той присъства на форум, организиран за младите тенисисти в Сърбия", припомня белградското издание "Данас".

"Ако Вие сте с положителен тест, тогава вие трябва да бъдете в изолация. Не знам кога точно е получил резултатите, кога ги е видял. При всички случаи има една "сива зона". Само Джокович може да отговори на този въпрос", каза Бърнабич.

Съгласно сръбските правила, всеки, който има положителен тест за коронавирус, трябва да бъде 14 дни в самоизолация, освен ако в този период няма нов тест и той е отрицателен.

Граничните власти в Австралия в момента разследват достоверността на подадения от Новак Джокович документ, в която се твърди, че той не е пътувал 14 дни преди пристигането си в Австралия. В социалните мрежи обаче има съобщения, че в този период той е бил в Испания.

Ана Бърнабич каза, че не приема позицията на Джокович за ваксинацията и подчерта, че това е единственият начин за ефикасна борба срещу пандемията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати