Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Станислав Генчев ще води Лудогорец за последно срещу Ботев Пд

Спорт

Станислав Генчев ще води Лудогорец за последно срещу Ботев Пд

Станислав Генчев ще води Лудогорец за последно срещу Ботев Пд - Tribune.bg
Снимка:

Станислав Генчев няма да продължи да води Лудогорец и през пролетния полусезон.

Последният му двубой ще бъде утрешното домакинство на Ботев Пловдив. Мачът в Разград е от 14:00 часа и с него ще бъде спусната завесата в Първа лига тази есен.

Генчев застана на пожар начело на отбора след домакинското поражение с 1:2 от Антверп в групите на Лига Европа. Тогава чехът Павел Върба бе уволнен.

Това е вторият престой на Генчев като временен наставник на орлите. Тази есен той вече води тима в 12 мача - 5 в групите на Лига Европа и 7 в първенството ни. Всичките двубои на континенталната сцена бяха загубени.

В Първа лига обаче тимът нареди 6 поредни победи при младия специалист. Не успя да спечели само последната си среща - 2:2 срещу Арда. Орлите два пъти повеждаха в Кърджали, но домакините не склониха глава.

Очаква се Лудогорец отново да бъде поет от чуждестранен наставник. От ръководството на клуба трябва да коментират темата в неделя след сблъсъка с Ботев Пловдив. Генчев пък със сигурност ще остане в щаба.

LAP.bgLAP.bg

Лудогорец вече работи и по зимната селекция. Приоритет в нея ще е взимането на дефанзивен халф. Такива в тима са само Стефан Баджи и Светослав Дяков. Договорът на последния обаче изтича след края на кампанията и е малко вероятно да бъде подновен.

Разградчани следят и ситуацията около централния нападател на Етър (Велико Търново) Преслав Боруков. Юношата на Левски блесна с екипа на болярите. През есента 20-годишният футболист вкара 6 гола в 14 шампионатни срещи.

В Лудогорец пък се завръщат двама футболисти, които бяха под наем.

От Арда се прибира крилото Светослав Ковачев, а от Атлетико Гоянензе - централният нападател Жуниор Брандао, пише "Тема спорт", а "Мач Телеграф" съобщава, че новата звезда на шампионите Кирил Десподов до последно ще е под въпрос за утрешния мач.

Националът, който игра много силно срещу Арда, почувства болки в края на срещата в Кърджали и бе заменен от Доминик Янков в 82-ата минута. Само 120 секунди след това кърджалийци стигнаха до 2:2.

Десподов бе най-добрият играч на терена на Арда, като вкара първия гол и асистира на Драгош Григоре за втория.

От лекарския щаб на „орлите“ ще направят всичко възможно да вдигнат Десподов за последния мач за годината.

Ако той все пак не е готов за 90 минути, на неговото място ще започне един измежду Мавис Чибота и Бърнард Текпетей, които бяха резерви срещу Арда.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати