Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Станислав Костов: Не си тръгвам от Левски заради пари

Спорт

Станислав Костов: Не си тръгвам от Левски заради пари

Снимка:

Станислав Костов напусна Левски

Нападателят приключи договорните си отношения със „сините“. Стрелецът пристигна на „Герена“ през зимата на 2018 година.

Тогава бе привлечен от Асен Букарев, който бе директор, а следващия сезон стана голмайстор на шампионата с 24 попадения.

Със сигурност не се чувствам по най-добрия начин, но някога трябва да се взимат тежки решения в живота. Това е най-правилното решение за двете страни и за момента се разделяме, започна футболистът.

- Каква е причината да си тръгнеш или е комплексна?

Комплексни са нещата. Не е една причина, но истината е, че не си тръгвам от Левски заради пари. Как ще го приемат хората, как ще го чуят не знам, но аз със сигурност не си тръгвам от Левски заради пари. Имало е някои други неща, които са се случвали и се случиха. Аз и моето семейство решихме, че е по-добре да поема някое друго предизвикателство.

- Имаше и други моменти, в които можеше да си тръгнеш, съжаляваш ли, че не замина за чужбина, когато имаше такива варианти?

Не съжалявам за нищо, което е било в моя живот. Така е трябвало да стане. Тогава една оферта не е била добра за мен или пък за клуба. Тогава бяха други моментите, вкарвах голове, играех добре. Така се случиха нещата, че останах в Левски. Никога не съм съжалявал, че съм останал в Левски. Всички знаят, че аз и моето семейство сме левскари. Това е, днес е тежък ден за мен.

- Каква равносметка ще си направиш от престоя си в Левски? Дойде за резерва на Ривалдиньо, следващия сезон стана голмайстор, а през миналия имаше проблеми с контузии...

Периодът ми в Левски е щастлив. Бях централният нападател на Левски и успях сам да накарам привържениците да се радват на моята игра и головете ми. Щастлив съм, че бях в Левски и оставих някакъв отпечатък. 24 гола за един сезон сме ги вкарвали много малко българи. Аз съм щастлив, защото съм в историята на Левски. Той ми даде много, аз също дадох на отбора. Щастлив съм, че бях футболист на Левски. Защитавах цветовете на отбора и публиката.

- Ако си представим хипотезата, че играещ срещу Левски и вкараш гол, каква ще бъде твоята реакция?

Никога няма да се израдвам, ако вкарам гол във вратата на Левски!

- Всички смятат, че 100 % отиваш в Пирин, но май не е така?

Не, не е така. Само уважение и адмирации към ръководството и отбора на Пирин Благоевград. Ние никога не сме водели преговори с Пирин. Аз познавам отлично обстановката в отбора и града. Познавам всички там и им пожелавам успех. Надявам се отборът да се върне възможно най-бързо в Първа лига. Нито аз съм ги търсил от Пирин, нито те мен. Това са спекулации от страна на някои журналисти. Даже в един сайт четох, че съм казвал нещо, а не съм комуникирал с тези хора.

- Какво искаш да кажеш на феновете и на своите съотборници, защото вероятно си оставил много приятели тук?

Искам да благодаря на моите съотборници и на целия щаб. Съжалявам, че през последната година не бях онзи Станислав Костов, който трябва да бъда. Така се стекоха нещата. Първо имах контузия, после дойде коронавирусът и карантината, а аз знаех, че ще имам проблем след това. Всички знаеха това, но понякога трябва и някой да ти помогне. На мен в Левски никой не ми е помагал. Винаги сам съм се борил. Длъжен съм да благодаря само на публиката, защото тя винаги е била до мен. Най-важното, което искам да кажа, е, че не си тръгвам заради пари от Левски, защото в последно време само това се пише.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още