Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стотици колоездачи се включват във „Вело 2019“ в Габрово, Варна и Русе

Спорт

Стотици колоездачи се включват във „Вело 2019“ в Габрово, Варна и Русе

Мащабното колоездачно събитие „ДЗИ Вело“ ще завладее България за втора поредна година. Стотици професионалисти и любители ще имат възможност да се състезават по нови трасета в различни градове. Състезанията отново ще бъдат три – Купа Габрово, Купа Варна и Купа Русе.

Стартът ще бъде даден на 28 септември в Габрово. На 5 октомври е надпреварата във Варна. На 12 октомври е състезанието в Русе. Подготвените трасета са разнообразни и предизвикателни не само за професионалните състезатели, но и за всички приятели на колоезденето. Именно възможността и те да се състезават прави спортната надпревара уникална и широкообхватна – възможност за участие имат и любителите на този спорт.

В трите тура от „Вело 2019“ професионалните колоездачи ще преодоляват трасетата от 8 км, 12 км, 22 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух, а най-добрите от тях ще спечелят и награди.

През 2018 година, уникалното велосипедно предизвикателство – да изминем заедно разстоянието от Земята до Луната, завладя градовете Пловдив, Бургас и Стара Загора и успя да привлече повече от 300 професионални състезатели и огромен брой ентусиасти, които колективно успяха да изминат необходимите километри.

В тазгодишната надпревара се очаква да се включат и много нови любители на колоезденето, за които ще има приятни изненади и големи емоции. За да се включите във велотура, единствено е необходимо да се регистрирате на dzivelo.bg, като за всички непрофесионални участници е осигурена безплатна застраховка от ДЗИ за времето на протичане на събитието.

Състезанието във Варна ще се проведе в Приморски парк, в близост до Пантеона. В Габрово и Русе ще бъде бъде въведена временна организация на движението по избраните улици в деня на събитията с цел безопасното провеждане на шосейни състезания.

Събитията се организират по инициатива на ДЗИ със съдействието на Община Габрово, Община Варна и Община Русе, както и с подкрепата на Колоездачен клуб „Несебър”, Колоездачен клуб „Янтра - Исполин”, Колоездачен клуб „Варна".

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати