Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стоян Андонов откри демонстративен турнир от Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс

Спорт

Стоян Андонов откри демонстративен турнир от Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на демонстративен турнир по футбол за хора с интелектуални затруднения. Събитието е част от Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс, която се провежда под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В демонстрациите се включиха отборите на Федерация „Адаптирана физическата активност“ – ФАФА и СК „Адаптирани спортове“. С футболната среща се сложи край на Спортния панаир в „Асикс Арена“ (24-25 септември), част от Европейската седмица на спорта.

Зам.-министър Андонов поздрави състезателите за силния дух, който носят и за любовта им към спорта. Той връчи на участниците и от двата отбора златни медали и награди.

На събитието присъстваха още председателят на Спешъл Олимпикс България Храбър Натов и националния директор на организацията Христо Христозов.

Европейската седмица на спорта продължава с Нощта на спорта #BeActive Night, която ще се проведе тази вечер от 18,00 ч. пред НДК. Кампанията е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети