Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стойчо Младенов: Трябва да се справим, проблемите са от първия ми ден в ЦСКА

Спорт

Стойчо Младенов: Трябва да се справим, проблемите са от първия ми ден в ЦСКА

Стойчо Младенов: Трябва да се справим, проблемите са от първия ми ден в ЦСКА - Tribune.bg
Снимка:

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира ситуацията в отбора преди последния мач за сезона в Европа

В четвъртък те приемат италианския Рома от 19:45 часа, а в състава им има доста контузени футболисти, което бе отчетено като сериозен проблем от Екзекутора на Ливърпул преди срещата.

„Трябва да се справим, проблемите са от първия ден, откакто съм влязъл в ЦСКА.“

„Имаме нужда точно от креативните халфове, които отсъстват, но ще сглобим състав, с който да се противопоставим на Рома“, посочи Младенов.

„Мотивацията ни е най-малкият проблем. Игрово се представихме добре в турнира, но като резултати не бяхме добре. Иска ми се да видя 90 минути утре като онези 20 срещу Рома, когато ги надиграхме. Това поведение трябва да видим на терена. Не тренираме, защото ние така пожелахме. Рома пожела същото. Теренът е в отчайващо състояние, надявам се да го почистят до началото на мача, защото теренът трябва да бъде в безупречно състояние - това е международна среща“, допълни той.

"Хитростта идва от индивидуалните качества на футболистите. Много са малко моментите, в които сме показали хитрост. Това нещо го коментирам и в съблекалнята. Стремим се да го променим и да го подобрим, но за три месеца и половина или четири - толкоз. Не сме имали възможност да работим в едноседмичен цикъл във всяко едно отношение. Тези, които ги взехме в движение, нямаха никакво време за адаптация. Нямаме креативни халфове. Нито Кери, нито Варела могат да участват. Ще търсим друго поведение на терена с разпределение на определените задачи на всеки един. Вярвам, че ще се справим по-добре, отколкото в Рим."

"Точно в този момент трябва да се показва любовта на стадиона. Отборът трябва да се подкрепя от първата до последната минута, независимо дали е добър или лош. Когато сме заедно, когато 12-ият играч е на стадиона, ние сме изключително силни. Моето желание е с помощта на феновете да държим отбора на лимита на възможностите. Тогава ще постигнем това постоянство. Едно от нещата, които могат да ни помогнат, е феновете да пълнят стадиона. Тогава се чувства по-боева обстановка. Когато има 25 или 30 хиляди на стадиона, се чувстваш по съвсем различен начин."

"От този мач не ни зависи селекцията. Аз съм напълно наясно от какво имаме нужда, за да подобрим качеството на отбора и да увеличим конкуренцията на определени позиции. Обсъждаме го с ръководството и шефовете."

"Италия не е България. Там има стратегия, която следват. Моуриньо е много голямо име в световния футбол. Подходът е коренно различен. Той има време и ще направи Рома още по-голям отбор с по-големи успехи. Той винаги постига успехи, където и да отиде. Моуриньо е олицетворение за един професионалист от А до Я. Той изпипва всичко до най-малките детайли. Извън стадиона е човечен, коректен и услужлив. Знам го от личен опит."

"Възможно е Кери да не вземе участие повече през този сезон. Ние приемаме нещата такива, каквито са. От морална гледна точка ние нямаме право да го задържим, въпреки че се намираме в много тежка ситуация и точно хора като Кери и Варела са ни много необходими."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети