Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Страхотен Кузманов поведе България към 1/4-финалите на ATP Cup

Спорт

Страхотен Кузманов поведе България към 1/4-финалите на ATP Cup

Страхотен Кузманов поведе България към 1/4-финалите на ATP Cup - Tribune.bg
Снимка:

Втората ракета на България постигна невероятна победа срещу Стив Дарси от Белгия с 2:0 сета (6:0; 6:3)

Втората ракета на България Димитър Кузманов постигна невероятна победа срещу Стив Дарси от Белгия с 2:0 сета (6:0; 6:3) в първи мач на сингъл от сблъсъка между двете страни на ATP Cup в Сидни.

Мико постигна втора поредна победа в ATP и то по какъв начин - давайки само три гейма на тенисист, който преди няколко години беше в топ 30 на света, като Дарси спечели и двата си мача на сингъл досега в Сидни.

Първият сет премина на един дъх и то под пълната доминация на Кузманов. Дарси спечели жребия и предпочете по-неопитният му опонент да започне със сервис, което обаче се оказа грешен ход, тъй като Мико показа отлична игра и затвори лесно първия гейм.

В следващия гейм Кузманов първо успя да отиграе отлично пусната къса от Дарси, а след това проби след отличен лоб от основната линия.

Дарси продължи да прави изключително много непредизвикани грешки от форхенд, а бекхендът му не беше особено агресивен и съответно в разиграванията не представляваше трудност за Мико.

Нов пробив за 4:0 вече съвсем предреши изхода на двубоя, защото Дарси пробва да разчупи поведението си с повечко излизания на мрежата, но грешките от ракетата му не спираха. Цели 17 непредизвикани грешки впоследствие направиха така, че белгиецът да загуби с "геврек", като не бе спечелил нито една точка на втори сервис.

Кузманов се движеше прекрасно и не се притесняваше от опитите за пределна агресия на Дарси, като печелеше дългите разигравания и по перфектен начин успя да вземе сета.

Втората част започна идентично - Кузманов взе без притеснения сервис гейма си, а след това Дарси допусна изоставане с 15:30 при своето подаване. Въпреки това, той успя да развие няколко добри атаки и от осмия опит в мача успя да вземе първи гейм за Белгия.

Последва нов лесен сервис гейм за Кузманов, а след това и Дарси без особени трудности изравни за 2:2. В следващия гейм обаче Мико започна с точка от сервис, но след това записа три поредни грешки, завършили с лоб в аут и пробив за Белгия за 2:3.

Мико обаче не се поддаде на емоциите, запази самообладание и веднага върна пробива с отлична игра и много стабилни удари от дъното на корта. Веднага след това Дарси отново изпадна в дупка и Кузманов се възползва отлично, повеждайки с 4:3.

Кузманов продължи да е доминант и в следващия гейм Дарси отново беше притиснат до стената и след страхотни атаки Мико проби отново. Така се стигна до момент, в който българинът да сервира за мача, поведе с 40:15 и затвори срещата по отличен начин!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети