Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Страхотна победа на Григор Димитров над Стан Вавринка и полуфинал в Акапулко

Спорт

Страхотна победа на Григор Димитров над Стан Вавринка и полуфинал в Акапулко

Страхотна победа на Григор Димитров над Стан Вавринка и полуфинал в Акапулко - Tribune.bg
Снимка:

На следващия етап българинът ще играе срещу победителя от мача между Рафаел Надал и Сун-Ву Квон

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от категория ATP 500 в Акупулко (Мексико). Димитров победи с 6-4, 6:4 Стан Вавринка за 1 час и 26 минути игра. Така Григор сложи край на негативната си серия от пет поредни загуби срещу швейцареца. На полуфиналите Димитров ще играе срещу победителя от мача между Рафаел Надал (Испания) и Сун-Ву Квон (Южна Корея).

Срещата започна отлично за Григор Димитров. Българският тенисист проби още в първия гейм, като го стори на нула. След това Гришо взе подаването си, също на нула, и поведе с 2:0. Едва в третия гейм Вавринка се записа в резултата и намали изоставането си. Димитров обаче отново взе своя сервис гейм и възстанови аванса си за 3:1. Швейцарецът взе подаването си, а след това и проби Григор, за да изравни резултата за 3:3. Димитров веднага върна брейка, за да излезе напред в резултата, а след това взе подаването си и поведе с 5:3. При 5:4 Григор спечели първата част на мача при собствено подаване и при първия си сетбол.

Димитров стигна първи до пробив във втория сет за да поведе с поведе с 4:2. В последвалото подаване на швейцареца Гришо имаше три възможности за пробив, но Вавринка се измъкна от 0:40. Григор спечели подаването си и поведе с 5:3, но Вавринка не се предаде и намали изоставането си при свой сервис. Димитров затвори сета и мача при собственото си подаване, възползвайки се от първия си мачбол.

Благодарение на успеха Димитров достига до финалната осмица в Акапулко за втори път в кариерата си. Припомняме, че българинът е шампион в турнира от сезон 2014, когато дебютира в надпреварата.

Това е и първи полуфинал за Димитров през сезона, припомнят от Българската федерация по тенис.

За Григор предстои и четвъртфинал на двойки. Двамата с Тейлър Фриц играят срещу вторите поставени Лукаш Кубот и Марсело Мело след необходимата почивка, тъй като и двамата се класираха на полуфиналите на сингъл днес.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати