Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. СТРАХОТНО! Българка отново покори европейския връх в борбата

Спорт

СТРАХОТНО! Българка отново покори европейския връх в борбата

СТРАХОТНО! Българка отново покори европейския връх в борбата - Tribune.bg
Снимка:

Биляна Дудова спечели третата си титла, два сребърни медала от Букурещ днес

Биляна Дудова спечели третата си европейска титла в женската борба, след като се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова на финала в категория до 59 килограма на континенталния шампионат в Букурещ.

Липатова загуби точка за пасивност в средата на първата част, която завърши при резултат 1:0 в полза на Дудова. И през вторите три минути борбата между двете продължи да бъде предимно ръце в ръце, което беше предизвикано най-вече от пасивността на Липатова. Тя обаче не издържа на отличните атаки на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки, които почти й гарантираха златния медал.

Последната минута премина при доминация на Дудова на тепиха и тя спечели с краен резултат 3:0. С това българската борба заслужи първи златен и общо трети медал в Румъния.

Треньор на Липатова и руския национален тим за жени е българинът Симеон Щерев.

Междувременно Миглена Селишка спечели сребърен медал на европейското първенство по борба в румънската столица, след като отстъпи с 4:6 пред украинката Оксана Ливач в категория до 50 килограма.

Трикратната европейска шампионка за девойки улови крака на украинката и я събори на тепиха за две точки близо минута и половина преди края, с което поведе с 4:3, но Ливач атакува успешно и избута Селишка извън тепиха за равенство. Секунди преди края украинката спечели нови две точки със събаряне на българката и така поведе с 6:4. Медалът на Селишка бе първи за българската борба на първенството в Букурещ.

„Подобна загуба се преживява трудно, заяви Миглена Селишка след финала в категория до 50 килограма на европейското първенство по борба в Букурещ. Българката водеше секунди преди края на схватката срещу Оксана Ливач, но загуби с късна хватка на украинката.

"Не знам как ще успея да преживея този финал. Съвсем малко не ми остана за златото и може би заради това се преглъща трудно. Не си повярвах ли, не знам. Не успях да се концентрирам и да се осъзная къде съм и какво става", каза Селишка след края на схватката. Доволна съм (от представянето ми), но ми е тежко, че не успях да покажа повече", добави тя в интервю за БНТ.

Евелина Николова също спечели сребърен медал при 55-килограмовите на европейското първенство по борба в Букурещ, след като загуби финала с 4:10 срещу украинката Ирина Хусяк.

Николова измъкна четири точки след атака на съперничката в началото, а секунди по-късно Хусяк върна две от тях. Последва захват на ръката на украинката от страна на Николова, която обаче не успя да завърши движението си, спряна от съдията. Така първата част завърши 4:2.

Хусяк повтори влизането от началото на мача през втората част и този път спечели две точки, с което изравни за 4:4. Николова пък започна да изпитва болки в лявото коляно и ново хвърляне на украинката й донесе още две точки. Хусяк продължи да трупа преднина до края и спечели схватката с 10:4.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати