Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БРАВО: Три българки ще се борят за европейски титли в Букурещ

Спорт

БРАВО: Три българки ще се борят за европейски титли в Букурещ

БРАВО: Три българки ще се борят за европейски титли в Букурещ - Tribune.bg
Снимка:

Биляна Дудова, Евелина Николова и Миглена Селишка стигнаха до финалите в категориите си

България си осигури поне три медала на европейското първенство по борба в румънската столица Букурещ, след като Биляна Дудова, Евелина Николова и Миглена Селишка стигнаха до финалите в категориите си.

Това ще бъдат и първите три отличия за българските национали, след като свободната борба не излъчи свои представители на подиума.

Дудова започна силно мача с туркинята Елиф Ясълърмак.

Тя направи захват на крака на съперничката си и я избута от тепиха за две точки, а през втората половина на схватката добави още една към актива си, която обаче беше отнета от реферите след повторение.

Дудова все пак запази преднината си до самия край и се класира на финал в категория до 59 килограма с 2:0. Нейна съперничка ще бъде рускинята Светлана Липатова.

Николова спечели първата си точка малко преди края на първата част на схватката с румънката Андреа Ана при 55-килограмовите, след като я хвана в клинч и я събори на тепиха. Минута и 40 секунди преди финала на двубоя тя мина зад гърба на представителката на домакините и след ново събаряне получи още две точки за крайното 3:0.

В битка за златото Николова ще срещне украинката Ирина Хусяк.

Миглена Селишка беше категорична в категория до 50 килограма, побеждавайки с 11:4 Ксения Станкевич от Беларус. Трикратната европейска шампионка за девойки ще се бори за първото си злато при дамите срещу украинката Оксана Ливач. Всичките три финала ще бъдат изиграни утре вечер. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети борба, БФБорба

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати