Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Светослав Вуцов: България има бъдеще с Ясен Петров

Спорт

Светослав Вуцов: България има бъдеще с Ясен Петров

Светослав Вуцов: България има бъдеще с Ясен Петров - Tribune.bg
Снимка:

Младият страж определи като „доста тежък мач” официалния си дебют за България срещу Украйна в контрола.

Вратарят на Славия Светослав Вуцов бе гост в студиото на „Диема Спорт“.

Младият страж определи като „доста тежък мач” официалния си дебют за България срещу Украйна в контрола. Срещата в Одеса завърши при резултат 1:1, но към българската врата бяха отправени цели 35 удара. Вуцов се появи на терена през втората част и записа първи минути с националната фланелка.

„Ще го запомня като един доста тежък мач. Хубавото е, че завършихме положително и не загубихме мача. Може би ми беше малко трудно в първите минути, защото веднага започнаха да търсят гол. След това се отпуснах, момчетата ми помогнаха на терена”, сподели Вуцов.

„В такива мачове, когато играеш срещу по-силен противник се очаква вратарите да бъдат най-ангажирани. Както аз, така и Ники Михайлов, се справихме доста добре, и както ти каза, след 36 удара, допуснахме само един гол, мисля, че е много добре. Това ме радва, защото по този начин сме помогнали по някакъв начин. За първи път България не допуска загуба на украинска земя, което е похвално.

В световната квалификация отново играхме мач срещу силен и класен съперник като Швейцария. Те успяха да реализират техните положения, за разлика от Украйна. Това не беше прието добре от нас и ни повлия. Има си хора, които трябва да коментират тези неща. Има си хора, които да коментират, не искам аз да давам експертно мнение.

В момента имаме по-големи възможности, като се има предвид, че има доста млади момчета като мен. Има и доста опитни играчи, с които изграждаме една сплав, за да постигаме по-добри резултати”, продължи младият страж.

Той коментира и националния селекционер Ясен Петров.

„Бих му благодарил отново, че ме повика. Заедно с треньорския щаб ми гласуваха доверие. За негова смяна има конгреси, БФС, които трябва да решат за неговата смяна. Не съм аз този, който трябва да казва такива неща. Твърдя, че с този селекционер, този отбор има бъдеще. Има бъзици, шеги, но когато трябва да се работи, се работи много сериозно.

Имаме шанс за нещо по-сериозно. Подмладяването ще се случи в един момент. Има млади момчета, които имат качества и потенциал, който трябва да го покажат и да намерят място в националния отбор.

От моите лични наблюдения атмосферата в отбора е много добра. Забавляваме се, когато сме сериозни – сме сериозни. Атмосферата е страхотна, изградили сме един много добър колектив.

Има колектив и на терена, и извън терена. В най-скоро време очаквам резултатите да бъдат много по-позитивни от последния мач. Чувствам се готов за титулярното място, но това не го решавам аз. Моята работа е да играя в Славия”, каза още Светослав Вуцов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати