Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тенис Европа поиска от АТР връщане на точките за турнирите от по-ниско ниво

Спорт

Тенис Европа поиска от АТР връщане на точките за турнирите от по-ниско ниво

Вижте официалната позиция относно ITF World Tennis Tour

На 29 и 30 март във Валета (Малта) се проведе 45-ото общо събрание на Тенис Европа.

В него от българска страна участваха Стефан Цветков - президент на БФТ и член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), д-р Георги Крумов - зам. председател на УС на БФТ и Пресиян Коев - спортен директор на БФТ.

В общото събрание взеха участие рекордните 106 делегати от 41 национални федерации по тенис.

Делегатите проведоха конструктивни дискусии по три основни теми ITF World Tennis Tour, прякото излъчване на турнирите от ITF за мъже и жени, както и реформата на Купа „Дейвис".

На събранието беше обявено единодушно становище от присъстващите национални федерации за възстановяване на точките за турнири от по-ниско ниво за класиране на ATP на състезания в ITF World Tour.

"По време на годишната генерална среща на Тенис Европа в Малта страните членки бяха единодушни от гледна точка на това, че настоящият преход между ITF World Tennis Tour и ATP Tour проваля играчите и федерациите, които ние подкрепяме", се казва в декларацията на Тенис Европа.

"Молим настойчиво ATP да обмисли незабавното възстановяване на ранкинг-точките за турнирите от по-ниските нива".

"Европа има повече събития и повече играчи, отколкото всеки друг регион и силно вярваме, че тенисистите, състезаващи се в турнирите, трябва да бъдат разумно възнаградени за техните усилия. Настоящата ситуация оставя значителен брой играчи лишени от права и демотивирани, а това е във вреда на нашия спорт."

"Затова силно окуражаваме ATP Турът да постигне споразумение с ITF, което да гарантира, че националните федерации могат да продължат да се концентрират върху задачите за развитие на спорта, както и върху това да осигурят последователен път за играчите, които желаят преход към професионалната верига."

По време на събранието беше оповестена информация, че след проведено проучване в последните няколко месеца, тенисът е на трето място от всички спортове в света по брой последователи в социалните мрежи, съобщава официалният сайт на Българската федерация по тенис.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети