Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тервел Пулев записа победа №16 в професионалния бокс

Спорт

Тервел Пулев записа победа №16 в професионалния бокс

Тервел Пулев записа победа №16 в професионалния бокс - Tribune.bg
Снимка:

Тервел Пулев победи Викапита Мероро с технически нокаут и зарадва цяла България!

Бронзовият медалист от Лондон 2012 постигна своята победа №16 на профи ринга и направи поредната важна крачка към битката за световната титла в полутежка категория. 

Срещата се проведе в екзотична Танзания.

Българинът доминираше и пласираше отлични удари срещу издръжливия Мероро, който търсеше клинчове и накъсваше мача с нечиста игра. В предпоследния рунд обаче Тервел притисна намибиеца с хубави комбинации, отвори аркада над лявото му око и щабът на Мероро хвърли кърпата, признавайки поражението.

Пулев, който е интерконтиненталният шампион на Световната боксова асоциация (WBA), не беше излизал на ринга от повече от година насам. За последно той се боксира срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. в Пловдив.

Основната цел пред българина е да се изкачи в ранглистата на WBA, за да може да се боксира за световната титла в полутежка категория до края на 2022 г.

"Победа! Знаех, че няма да е лесно, но 16-ата вече е тук! Време за кратка почивка и след това, отново на работа! Благодаря на всички българи за подкрепата, по всички краища на света! Обичам ви!", написа Тервел веднага след победата в личния си профил във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети