Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тотнъм победи Байерн във финал насред Мюнхен

Спорт

Тотнъм победи Байерн във финал насред Мюнхен

Тотнъм победи Байерн във финал насред Мюнхен - Tribune.bg
Снимка:

„Шпорите“ вдигнаха трофей на „Алианц Арена“

Отборът на Тотнъм надигра Байерн Мюнхен във финала на Ауди Къп след 2:2 в редовното време и успех при дузпите.

Резултатът бе открит от „шпорите“ в 19-та минута, когато се разписа Ерик Ламела. По този начин приключи и първата част. Второто полувреме предложи на зрителите на „Алианц Арена“ три попадения и много драма. Възпитаниците на Маурисио Почетино покачиха на 2:0 чрез Кристиан Ериксен, но само две минути по-късно Жан-Фиете Арп намали изоставането на баварския гранд.

Десетина преди края на редовните 90 Алфонсо Дейвис възстанови равенството, а победителят бе решен след рулетката на дузпите. При тях в герой за лондончани се превърна вратарят Пауло Газанига, който спаси дузпата на Жером Боатенг след точни първи десет изпълнения от бялата точка.

За Тотнъм предстои двубой с Интер в последната им проверка преди старта на новия сезон във Висшата лига. Тимът на Почетино започва кампанията си с домакинство на новака Астън Вила на 10 август. За Байерн пък идва мач с Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия, който ще се проведе на 3 август.

Преди това, в мач за третото място, Реал Мадрид спечели зрелищно над Фенербахче с 5:3. Бившият футболист на Левски Гари Родригес откри резултата в 6-та минута, но Карим Бензема обърна развоя на събитията.

Набил Дирар изравни резултата преди почивката, но през втората част Бензема оформи своя хеттрик. Озал Туфан отново възстанови паритета, но с голове на Начо Фернандес и Мариано Диас “белите” се поздравиха с успеха. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети