Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Треньорът на Левски: За една година не се е променило нищо откъм резултати

Спорт

Треньорът на Левски: За една година не се е променило нищо откъм резултати

Треньорът на Левски: За една година не се е променило нищо откъм резултати - Tribune.bg
Снимка:

"Не съм щастлив, че се върнах отново", заяви Георги Тодоров

Новият наставник на Левски - Георги Тодоров, каза преди предстоящия в неделя мач с Арда (Кърджали) от Първа лига по футбол, че победата за "сините" е задължителна, за да се върне настроението в отбора. Тодоров, който бе назначен преди дни на мястото на напускащия Петър Хубчев, посочи, че в състава ще има промени и те ще бъдат не само в изпълнителите, но и в схемата на игра.

"Много е кратък периодът, за да се направят големи промени. Искам да променим играта в средата на терена. Да контролираме повече топката. Все пак ние сме Левски, а не някой малък отбор. Нормално е да сме затормозени психически, след като нямаме победа вече толкова срещи. Отборът играе с прекалено много пасове настрани и назад. Няма как да вкарваме голове с такава игра. Трябва да играем комбинативен футбол и да се надиграваме, макар че виждам, че няма нужната дълбочина в състава", каза 64-годишният специалист, който води Левски "на пожар" и преди година.

"Не съм щастлив, че се върнах отново. Това означава, че за една година не се е променило нищо откъм резултати. Но мога да ви уверя, че през последната година цялата работа на клуба бе на такова ниво, на каквото не е била никога. Конкретно не сме говорили за цели. Знаете, че в момента има много задачи около финансирането на клуба. Хората даряват и последните си пари на клуба, за да продължи да съществува и нямаше как да не откликна на молбата на Наско Сираков отново да водя тима", каза Тодоров.

Запитан за тренировъчни процес, той отговори, че е доволен от старанието на играчите.

"Върна се животът и настроение в отбора поне малко за тези два дни. Ако даден футболист показва, че заслужава да играе, той няма да бъде пренебрегван. С Наско Сираков съм говорил не повече от 5 минути, преди да се съглася да се върна на треньорската позиция. Вчера говорихме малко повече с него. Една къща се строи от основите, не от комина, но не искам да говоря повече. Тимът има много проблеми в защита, особено в центъра и, където двамата защитници висят с по 7 картона, а единият от тях стиска зъби и играе с травма", каза още треньорът.

"Не е воден разговор да оставам за постоянно. Трябва млад човек да води отбора, но трябва да се спре с тези експерименти проба-грешка. Надявам се да успея да помогна на Левски, но няма да ви лъжа, че тази година е по-тежко от миналата. Не смятам, че в отбора има хора, на които не им се играе и не им се тренира. Ако спечелим утре, настроението в съблекалнята ще се върне, повярвайте ми. Вероятно утре участие ще вземе един 18-годишен юноша. Ще има промени в схемата и в средата на терена. Не е коректно да коментирам работата на Петър Хубчев. Найджъл Робърта е контузен и утре няма да може да играе, но той е играч с отлични качества и ще ги покаже, ако получи нужната подкрепа от крилата. Най-хубавият подарък за рождения ми ден ще бъде победата над Арда. Те играят на контраатаки и със статични положения и трябва да бъдем много внимателни. Без добра игра можем да спечелим единствено по някаква случайност", коментира Тодоров предстоящата среща.

"В Левски винаги се търсят резултати и във всеки мач се търси победата. Купата не трябва да се отписва, независимо че изоставаме с два гола от Локомотив Пловдив. Трябва да търсим най-доброто класиране, а не да се примиряваме с четвърто или пето място. Надявам се Симеон Славчев да е готов за следващия мач, но неговото здравословно състояние не е проблемът ни. Просто има 4-5 напълно еднотипни играчи в състава в средата на терена. Това е проблем."

Тодоров благодари и на феновете за подкрепата им към клуба през последните месеци.

"В момента феновете на Левски са единствените, които правят нещо положително в клуба. Разчитам тяхната подкрепа към клуба да продължи и трябва да свалим шапка на привържениците", завърши наставникът.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети