Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Треньорът на Шалке: Бундеслигата носи надежда на света

Спорт

Треньорът на Шалке: Бундеслигата носи надежда на света

Треньорът на Шалке: Бундеслигата носи надежда на света - Tribune.bg

Дейвид Вагнер очаква с нетърпение рестарта на германското първенство на 16 май

Рестартирането на Бундеслигата през следващата седмица ще даде надежда на другите първенства в Европа, че могат да бъдат завършени въпреки пандемията от COVID-19. Това заяви треньорът на Шалке Дейвид Вагнер.
 
Първенството на Германия, което бе спряно през март, се подновява на 16 май, като ще се вземат най-строги санитарни мерки.
 
"Не е изненада, че първенството в Германия се подновява първо. Германците са много дисциплинирани хора, които търсят бързи и ефективни решения. Всички следват правилата, всичко се движи по график, всичко е типично германско", каза Вагнер пред британския вестник "Таймс".
 
Бившият наставник на английския Хъдърсфийлд, който е добър приятел с Юрген Клоп, добави, че мениджърът на Ливърпул също очаква с голям интерес подновяването на Бундеслигата, тъй като това е шанс за завършването и на Висшата лига.
 
"Всички сега гледат към Германия и си казват: "ОК, ако германците могат да го направят, значи и ние имаме шанс да го постигнем." Точно това ми каза и Юрген", разкри Вагнер.
 
"Знам, че в Англия се молят Бундеслигата да продължи безпроблемно, защото това ще бъде окуражителен знак. Англия върви може би с 4 или 5 седмици зад Германия, но може да навакса", убеден е още старши треньорът на Шалке.
 
В първия кръг на рестартирания шампионат идната седмица Шалке се изправя срещу Борусия Дортмунд в дербито на Рур. То е очаквано с огромен интерес от феновете в двата града, които са съвсем близко един до друг.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети