Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Третото издание на международния турнир за юноши и девойки до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп“ започна в Созопол

Спорт

Третото издание на международния турнир за юноши и девойки до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп“ започна в Созопол

Третото издание на международния турнир за юноши и девойки до 18 години Санта Марина Джуниър Къп започна в Созопол - Tribune.bg
Снимка:

При юношите поставен под №1 в основната схема ще бъде Диан Недев

На кортовете на Тенис център „Санта Марина" в едноименния ваканционен комплекс в Созопол започнаха срещите от международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп". Състезанието, включено в календара на международната федерация по тенис ITF, се провежда за трета поредна година в Созопол, съобщава Българската федерация по тенис.

При юношите поставен под №1 в основната схема ще бъде Диан Недев, следван от Константин Жженов (Русия), Драгош Петре Попеанга (Румъния), Васил Димитров и т.н. При девойките според класирането им в ранглистата фаворитки са миналогодишната шампионка Денислава Глушкова, Йозлем Услу (Турция), Силвия Мария Костаче (Румъния), Ралица Александрова.

Общо над 90 състезатели от 11 страни участват в турнира „Санта Марина Джуниър Къп" до 18 г. Той важи за световната ранглиста на ITF в тази възрастова група, като победителят ще вземе 30 точки, финалистът 18 и т.н.

В започналите днес квалификации играят 12 български представители при юношите и 17 при девойките. Директно в основната схема благодарение на класирането си в ранглистата или с „уайлд кард" са още 15 юноши и 17 девойки от България.

„Санта Марина Джуниър Къп" до 18 г. е предпоследният международен турнир за годината в богатия календар на Тенис център „Санта Марина". Веднага след него тук ще се проведе и турнир за жени от календара на ITF с награден фонд 15 000 долара.

По-рано през годината имаше международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, международен турнир за юноши и девойки до 14 години на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +", множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина" се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, над 1000 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати