Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Циципас отстрани Надал от Откритото първенство на Австралия

Спорт

Циципас отстрани Надал от Откритото първенство на Австралия

Циципас отстрани Надал от Откритото първенство на Австралия - Tribune.bg

Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като победи с 3:2 сета шампиона от 2009-та година Рафаел Надал.

22-годишният грък показа невероятен характер, печелейки мача след като беше загубил първите два сета – 3:6, 2:6, 7:6 (4), 6:4, 7:5.

Двубоят на „Род Лейвър Арина“ продължи малко повече от 4 часа, а след неговия край Циципас стана едва третия в историята, който побеждава Надал с обрат от 0:2 до 3:2 сета (след Федерер в Маями и Фонини на US Open).

Световният №2 Надал започна много силно мача и спечели убедително първите два сета. В третата част испанецът продължи да води играта, но не успя да пробие началния удар на Циципас и се стигна до тайбрек. В допълнителния гейм испанецът допусна нетипични грешки и отстъпи с 4:7 точки. Това се оказа и ключовият момент в двубоя. До края Надал свали гарда, а от това се възползва Циципас, който заслужено се наложи в оставащите сетове и финализира грандиозния обрат.

Благодарение на успеха Стефанос се класира за трети път на полуфинал в турнир от Големия шлем (Australian Open 2019, „Ролан Гарос“ 2020). Негов следващ съперник ще бъде Данийл Медведев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети