Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Жалко! Контузия спря Григор за полуфинал в Мелбърн

Спорт

Жалко! Контузия спря Григор за полуфинал в Мелбърн

Жалко! Контузия спря Григор за полуфинал в Мелбърн - Tribune.bg

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия.

Най-добрият ни тенисист отстъпи с 1:3 сета пред руската сензация Аслан Карацев, в отделните части 6:2, 4:6, 1:6, 2:6.

За съжаление, в началото на третата част Димитров получи физически проблем и не успя да завърши срещата в състезателна кондиция.

В третия сет Димитров започна да показва сериозни признаци на физически дискомфорт, като на практика подари последните три гейма на съперника си, без да играе, за да може да влезе в съблекалнята за медицински тайм аут преди началото на четвъртата част. Проблемът изглежда бе в областта на кръста и гърба, като не позволяваше на Димитров да се движи свободно. При подновяването на мача Григор изглеждаше малко по-добре, но очевидно бе далеч от най-доброто си състояние. Той все пак не се отказа и довърши мача, като успя да запише още два гейма на сметката си, преди да се стигне до крайното 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 след два часа и половина игра.

По този начин Димитров не успя да стигне втори полуфинал на Australian Open и общо четвърти в Големия шлем, като той приключва турнира с малко над 400 хиляди долара от наградния фонд и 360 точки за световната ранглиста, където той ще се изкачи до 17-то място от следващата седмица.

В спор за място на финал 27-годишният руснак ще срещне шампиона от миналата година и световен №1 Новак Джокович или Александър Зверев, които ще излязат на корта по-късно днес.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети